Drie goals Abay bezorgen Buiksloot winst op Portugal A’dam

Buiksloot is het seizoen in de zaterdag vierde klasse B goed gestart,. De ploeg van Remco van Twiller won dankzij drie doelpunten van Abay met 1-3 van Portugal Amsterdam. Portugal, de ploeg van Vincent Haakmat, eindigde het duel met tien man.

Vanaf het eerste fluitsignaal koos Buiksloot voor de aanval. FC Portugal pareerde dit door de lange bal op de snelle aanvaller Ezequias dos Santos Serra te gebruiken. Echter tot veel kansen leidde dit over en weer niet. Na iets minder dan een kwartier namen de Noord-Amsterdammers het heft in handen. Sergay Gemin gaf Karim Abay een niet te missen kans, maar deze zag zijn inzet gestopt worden door doelman Mauro Cameiro de Oliveira Neto. In dezelfde minuut gaf Buiksloot middenvelder Bebeto Ngeze aanvoerder Gijs Boerwinkel minstens net zo’n zelfde fraaie mogelijkheid, maar Boerwinkel kopte de bal naast.

20160903 Portugal Buiksloot 2

De kansen regen zich in die fase aaneen want weer een minuut later was het wederom Abay die vrij voor de vijandelijke doelman de lat raakte. Door een klein wonder bleef het zodoende 0-0. Het had nog anders af kunnen lopen, want tussen de eigen kansen door verloren de Buiksloot verdedigers Santos Serra uit het oog, die op zijn beurt Jivago Casagrande vrij voor Oguzhan Dönmez zette, maar ook hij verzuimde op zijn beurt Portugal op voorsprong te zetten. Na iets meer dan een half uur scoorden de gasten toch de verdiende 0-1. Ismael Jopek stuurde Gemin weg die via doelman Neto Abay wist te vinden, die zonder moeite de bal in het lege doel schoot.

Direct na rust gebeurde waar niemand rekening mee had gehouden. Door een onoplettendheid aan Buiksloot-zijde werd een onnodige vrije trap weg gegeven. Vanaf een meter of achttien was het Santos Serra die langs de muur Dönmez verschalkte en zo de verassende 1-1 aantekende. Buiksloot  was enigszins de weg kwijt en daardoor kwam Portugal een paar keer gevaarlijk door. Met de kansen die de spelers van Van Twiller kregen werd veel te onrustig omgesprongen, waardoor een verassing in de lucht hing.

20160903 Portugal Buiksloot 3

Binnen twee minuten trok Buiksloot echter de wedstrijd echter vanuit het niets naar zich toe. Opnieuw was het dankzij Abay. Eerst schatte hij een uitstekende pass van Kay van den Burg op waarde in (1-2) en twee minuten later gleed Abay een uitstekende voorzet van Elias Hashemi bij de eerste paal binnen (1-3). Toen Agusto Nunes Torquato niet veel later zijn tweede gele kaart ontving en FC Portugal ook nog met tien man kwam te staan, was de geest uit de fles en vonden de gasten uit Noord het ook wel mooi geweest. Moamar Heerenveen toucheerde voor de gasten nog wel de lat na een vlot lopende aanval, maar daar bleef het verder bij.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse B