FC Aalsmeer
FC Aalsmeer is ingedeeld in de zaterdag eerste klasse B

Drie op een rij voor Verdonkschot en FC Aalsmeer

Verdonkschot: ‘Het kwam voor ons de afgelopen periode aan op mentale weerbaarheid’

Met wat horten en stoten heeft FC Aalsmeer nu echt de smaak te pakken gekregen in de zaterdag tweede klasse D. Tegen Foreholte werd de derde competitiewedstrijd op rij gewonnen, én met klinkende cijfers: 3-0. Met fases stond de ploeg van Ted Verdonkschot af en toe onder (hoge) druk. Luke Vahle bewees weer eens zijn waarde.

Het team van Verdonkschot draait de laatste weken goed. De terugkeer van Luke Vahle is belangrijk, sinds hij weer aan de start verschijnt verliest de ploeg niet meer. Hij neemt het team op sleeptouw, is een aanspeelpunt en scoort er lustig op los. Het eerste half uur van FC Aalsmeer was wederom van buitengewoon niveau. Foreholte zette wel hoog druk, toonde moed, waardoor er achter de laatste linie veel ruimte ontstond. Calvin Valies werd aan het werk gezet. Dat zorgde in het eerste deel van de wedstrijd voor heel veel dreiging en kansen van FC Aalsmeer.

Stephan de Bruin bediende met een goede pass op rechts Valies die een voorzet op maat afleverde op spits Luke Vahle: 1-0. De FC kreeg een aantal mooie kansen om het duel snel(ler) te beslissen. Omdat dit niet gebeurde en Foreholte lef toonde, dachten de gasten nog mee te kunnen komen.

Na de verplichte thee pauze drong Foreholte iets meer aan. ‘We besloten dat we Foreholte even moesten laten uitrazen’, verklaarde Verdonschot na afloop. Op een gevaarlijke kopbal na, werd Foreholte niet echt meer dreigend. In de 75e minuut bracht Luke Vahle de bevrijdende treffer voor zijn ploeg. Gilliano Eijken had op de flank een goede individuele actie in huis, uit zijn voorzet verlengde Mike Dam met een halve hakbal, waardoor hij min of meer bij toeval Vahle bediende (2-0).

De routiner en invaller Rachid El Yaghmouri maakte de allesbeslissende 3-0. Een hoge bal van achteruit werd doorgekopt door de altijd aanspeelbare Mike Dam. Yaghmouri plaatse de bal vervolgens beheerst langs doelman Matthijs Guijt van Forholte.

fcaals
Trainer/coach Ted Verdonkschot heeft zijn zaakjes op orde in Aalsmeer

,,Het is goed om dat (hogere druk en lef tegenpartij, red) ook eens mee te maken”, sprak FC Aalsmeer-trainer Ted Verdonkschot na afloop. ,,Echt in de problemen kwamen we niet, maar onze doelman  heeft wel genoeg te doen gehad. We starten weer opperbest. En we maken uiteindelijk drie mooie doelpunten. Je merkt aan alles dat de club écht in beweging in. Vandaag waren er sfeeracties, hadden sponsoren een geluidsinstallatie langs het veld gerealiseerd. Dat draagt bij het zichtbaar maken van de mooie ontwikkelingen bij onze club”, zo sloot een opgewekte Verdonkschot af.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse D

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)