Driel (Taba): Die eerste punten gaan we binnenkort pakken, dat weet ik zeker

Bij Taba valt er dit seizoen nog weinig te juichen. De ploeg van trainer Rudy Driel werd vorig seizoen kampioen in de vierde klasse en promoveerde daardoor naar de zaterdag derde klasse b. Maar de ploeg heeft moeite met de stap omhoog getuigende de nul punten die in de eerste zeven wedstrijden bij elkaar werden gesprokkeld. “Er zijn op dit moment teveel dingen die niet kloppen. We hebben al verschillende systemen uitgeprobeerd en ik heb gemerkt dat een 4-3-3 systeem de jongens het best ligt. Nu moeten we nog proberen de puntjes op de i te zetten”, aldus Driel.

Dat Taba het dit seizoen lastig zou krijgen in de derde klasse was vooraf te voorspellen. Maar de ploeg wordt ook geteisterd door blessures waardoor Driel dit seizoen steeds moet puzzelen met de opstelling. “Ik mis in Sven een hele goede voorstopper en ook in de spits heb ik op dit moment weinig opties. Naast de blessures die we nu hebben, heb ik ook een aantal spelers die net terugkomen van een blessure en hierdoor te kampen hebben met een conditionele achterstand. Hierdoor zijn we vaak de eerste dertig minuten goed, maar daarna stort het vaak in”.

Door de personele problemen in de voorhoede wist Taba dit seizoen pas vijf keer het net te vinden. “Roberto is eigenlijk de enige spits die echt scorend vermogen heeft. Normaal kan ik ook Denton voorin kwijt, maar hij is op dit moment geblesseerd. Thomas is ook een erg goede speler, maar hij komt eigenlijk beter tot zijn recht op het middenveld”.

Ondanks dat Taba dit seizoen nog geen punt wist te pakken en al veertig tegendoelpunten kreeg te verwerken is de sfeer in de kleedkamer er niet minder om. “Dat we zoveel tegendoelpunten krijgen heeft te maken met het vertrouwen dat op dit moment ontbreekt. Natuurlijk zijn ze na afloop boos en teleurgesteld maar het gaat hier wel om een team dat slechts een keer per week traint.

Zaterdag speelt Taba tegen het eveneens laag geklasseerde VEW. “Het zou een mooie wedstrijd zijn om onze eerste punten te pakken. Maar als het deze week niet gebeurd, dan gebeurd het wel over twee of drie weken. De eerste punten zullen we binnenkort gaan pakken, dat weet ik zeker”.

Tekst: Jurgen Boegborn
Foto: Archief

Kijk voor meer nieuws en alle standen en uitslagen op de klasse pagina van zaterdag 3b en zondag 4F

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)