Driss Mabrouk (Nieuw Sloten) ambitieus: “Genoeg werk aan de winkel”

Driss Mabrouk gaat komend seizoen een behoorlijke uitdaging tegemoet. De hoofdtrainer neemt namelijk de zaterdagselectie van Nieuw Sloten onder zijn hoede, een team dat afgelopen jaar hekkensluiter was in de vierde klasse. Met een aantal gerichte versterkingen hoopt Mabrouk aankomend jaar hogere ogen te gooien.

Hoewel Nieuw Sloten slechts acht punten had en een doelsaldo van -41, vindt de nieuwe oefenmeester niet dat de club over een slechte selectie beschikte. “Het was absoluut geen slecht team, maar spelers trainden niet al te serieus”, legt Mabrouk de kern van de negatieve prestaties uit. “Voetballers binnen de selectie zagen het als een vriendenteam, omdat ze al jaren met elkaar speelden. Er was weinig discipline, en dat ging ten kosten van de prestaties.” Dát wilde Nieuw Sloten anders doen, waardoor de vereniging Mabrouk benaderde. “Het bestuur vertelde mij dat het graag een doel voor ogen wil hebben. Toen hebben we besloten van het eerste elftal een team te maken dat hogere doelen nastreeft. We hoeven echt niet bovenaan te eindigen, maar moeten wél de ambitie hebben om wat wedstrijden te winnen. Op die manier zijn we aan de slag gegaan.”

De trainer kwam er al snel achter dat het elftal uit te jonge voetballers bestond, waarna hij de broodnodige ervaring aan zijn selectie toevoegde. “Het team gaat ongeveer uit zeventien spelers bestaan, waarvan vijf nieuwe jongens. De gemiddelde leeftijd lag afgelopen seizoen rond de 23 jaar, dus ik heb met de nieuwe jongens wat ervaring aan de selectie toegevoegd. Vooral in de as van het veld konden we dat goed gebruiken.” Mabrouk kreeg al meerdere positieve reacties in zijn selectie van jongens die zagen dat het team nu al flinke sprongen vooruit heeft gemaakt. “Spelers zeggen na de training tegen me dat het anders is dan vorig jaar. Dat is natuurlijk fijn om te horen.”

Het wordt echter zaak om na de zomer de vooruitgang ook op het veld te laten zien, al heeft Mabrouk daar alle vertrouwen in. Hij wil zijn spelers niet volstoppen met systemen en tactieken, maar vooral een team creëren dat voor elkaar wil strijden. “Ik denk dat we aankomend seizoen nog niet teveel met tactieken moeten bezig zijn. We gaan 4-3-3 spelen, proberen op te bouwen en gaan gewoon lekker aanvallend voetballen. Zoals het er nu uitziet, heb ik een goede voorhoede tot mijn beschikking. Dus we gaan volgend jaar lekker in de aanval.” De doelstelling is om in de middenmoot te eindigen, zodat de club het seizoen erop stiekem omhoog kan kijken. “Genoeg werk aan de winkel, maar aan de andere kant bestaat onze vereniging uit gemotiveerde en gedreven mensen die graag willen. Vertrouwen is voldoende, de rest komt dan wel.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Nieuw Sloten

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)