Droomafscheid Lokken bij bekerwinnaar Argon

Patrick Lokken heeft met Argon de nationale beker voor Amateurs gewonnen. Het was de aller laatste wedstrijd van de club uit Mijdrecht op zondag. Argon versloeg zondag Topklasser De Treffers met 3-2. Patrick Lokken scoorde twee keer.

Lokken: “ Wat een waanzin dit. Wij kunnen gewoon gene normale wedstrijden spelen. Dit is echt een fantastisch afscheid na 10 jaar Argon. Een maand geleden tegen GVVV maakte ik al de winnende (Districtsfinale, red.) en nu weer twee keer scoren. Het is een gekkenhuis hier. De kantine bij Argon gaat zo open dus het zal een mooi feest worden.”

Patrick Lokken tilt de beker omhoog nadat hij met twee doelpunten Argon de landelijke beker heeft bezorgd

Lokken zorgde al vroeg in de wedstrijd voor een 1-0 voorsprong voor de ploeg uit Mijdrecht. Het duel dat gespeeld werd op het veld van VV De Meern werd door veel toeschouwers gevolgd. Rik Verbeek zorgde met twee treffers in de eerste helft dat de ploeg uit Groesbeek een voorsprong nam. Nog voor rust was het echter weer Lokken, die komend seizoen voor JOS Watergraafsmeer gaat spelen, die voor de 2-2 zorgde.

Lokken: “Het eerste doelpunt, ik denk al na twee minuten, was een hele rare. De keeper stopte mijn inzet en beiden lagen we op de grond maar de bal stuiterde gewoon op mijn hoofd. Die was echt hilarisch. De tweede was een harde kopbal uit een corner.”

In de tweede helft werd er niet meer gescoord zodat de beslissing in de verlenging moest vallen. Na het eerste kwartier was het nog steeds 2-2 maar vlak voor tijd bracht een enigen doelpunt van de Treffers Argon de overwinning.

Patrick Lokken met zijn trotse vader Dirk ma het behalen van de KNVB beker
Patrick Lokken met zijn trotse vader Dirk na het behalen van de KNVB beker

15062013 Winnaar beker Argon

Gehuld in de traditionele badjassen nam Argon op een meer dan waardige manier  afscheid van het prestatie voetbal op zondag. Omdat Argon komend seizoen dus niet meer bestaat met een eerste elftal op zondag zal de supercup bij de amateurs gespeeld worden tussen kampioen Katwijk en verliezend bekerfinalist De Treffers. De supercup is op 17 augustus.