Droomloting voor Ajax Vrouwen in Champions League tegen Olympique Lyon

De Ajax Vrouwen mogen het in de achtste finales van de UEFA Women’s Champions League opnemen tegen grootmacht Olympique Lyon. De ploeg van Benno Nihom werd maandagmiddag tijdens de loting in het Zwitserse Nyon gekoppeld aan de zestienvoudig kampioen van Frankrijk.

“De zwaarste, maar ook de mooiste tegenstander”, reageerde Nihom. “Sportief is dit natuurlijk de slechtste loting die je kan hebben. Het is de beste ploeg ter wereld, dat wordt hartstikke zwaar. Maar het is fantastisch dat je je met de allerbesten mag meten. Dat is prachtig voor mijn spelers. Het doel was de tweede ronde halen, dat hebben we gehaald. En de mannen wonnen twee seizoenen geleden ook van Lyon, dus je weet het nooit.”

Lyon won vijf keer de Champions League, waaronder de laatste drie edities, terwijl Ajax pas voor het eerst in de clubgeschiedenis bij de laatste zestien zit. De selectie van de Franse club herbergt een hoop wereldsterren, waaronder Nederlands international Shanice van der Sanden. Voor Ajax-verdediger Line Røddik Hansen is het een weerzien met haar oude club, waar zij in 2016 speelde.

Ajax speelt de heenwedstrijd op 17 of 18 oktober thuis op De Toekomst. Twee weken later (31 oktober/1 november) gaan de Amsterdammers op bezoek in Lyon.

Archieffoto: Ajax Heldinnen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)