Foto Ben Angel/ website Barnet

Droomscenario Landvreugd met Barnet

Uli Landvreugd is samen met Edgar Davids bezig het onmogelijke te presteren. Degradatie naar de amateurs met Barnet FC lijkt afgewend al is het klusje nog niet helemaal geklaard. Afgelopen zaterdag zag Het Amsterdamsche Voetbal een miraculeuze ontsnapping en sprak met Uli Landvreugd.

Winst was noodzakelijk tegen Wycombe Wanderers. In de aller laatste wedstrijd in het Underhill Stadium (het wordt na 106 jaar afgebroken) stond Barnet twintig seconden voor tijd met 1-0 voor maar Wycombe mocht nog een strafschop nemen. Doelman Graham Stack werd de held van Barnet door de inzet te stoppen. Wat er daarna allemaal gebeurde valt bijna niet te beschrijven (bekijk de video onder aan deze pagina). Barnet lijkt voor het vierde jaar op rij te ontsnappen aan degradatie.

Foto Arjan Engel: Na het laatste fluitsignaal bestormen de fans het veld voor de laatste keer in 107 jaar
Foto Arjan Engel: Na het laatste fluitsignaal bestormen de fans het veld voor de laatste keer in 107 jaar

Landvreugd: “We kunnen niet te lang stil blijven staan bij afgelopen zaterdag. We zijn er namelijk nog niet. Nu moeten we het afmaken. Het lijkt wel een ‘hitchcock’ film waar we in zijn beland. We waren veel beter zaterdag maar de spanning speelde natuurlijk een grote rol. Bij die penalty dacht ik wel ‘daar gaan we weer’. Eerder dit seizoen hebben we zo vaak in de slotfase een doelpunt tegen gekregen. Nu liep het gelukkig goed af. Een groot feest is het voor de supporters misschien wel geworden maar voor ons en de spelers niet. Iedereen was snel naar huis.”

Foto Ben Angel/website Barnet: keeper GHrah Stack wordt bedolven onder de fans
Foto Ben Angel/website Barnet: keeper GHrah Stack wordt bedolven onder de fans

Zaterdag valt de beslissing als Barnet op bezoek gaat bij Northampton Town. De ploeg van Edgar Davids en Uli Landvreugd heeft een punt voorsprong op Wimbledon en staat gelijk met Dagenham en Red. Landvreugd: “Het doelsaldo is niet in ons voordeel dus we moeten gewoon winnen. Northampton is al geplaatst voor de playoffs maar kunnen zich nog een betere uitgangspositie verwerven. Vijf clubs kunnen nog degraderen. We hebben het in eigen hand maar dan moeten we wel winnen. Het geloof is er in ieder geval.”

Landvreugd en Davids zullen na het weekend met Barnet om de tafel gaan over eventuele contractverlenging. Landvreugd: “De intentie is er om verder te gaan maar veel hangt natuurlijk af of we het gaan redden zaterdag. Al wil dat niet zeggen dat we de club verlaten als we degraderen want ook in de Conference is het geweldig voetballen voor veel toeschouwers.”

In onderstaande video van Arjan Engel is te zien hoe de overwinning op Wycombe Wanderers gevierd wordt en hoe de fans afscheid nemen van Underhill Stadium.

[tubepress video=”92b3dR3oWcY” embeddedHeight=”356″ embeddedWidth=”580″ title=”false” showInfo=”false” views=’false’ length=”false” ]

 

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)