Droomweekend Fortius-speler Guenaoui, vader en matchwinnaar

Voor het eerst vader en de matchwinnaar in de competitietopper. Het afgelopen weekend van Fortius-speler Rashid Guenaoui wordt zeker bijschrijven in de familie-annalen. “Hij scoorde het winnende doelpunt tijdens het duel met Diemen en hij is dit weekend vader geworden”, vertelde Fortius-trainer Michel Kleinzoon na de 2-1 zege op de directe concurrent.

Het duel tussen de ploegen uit de vierde klasse F zondag was de kraker van deze competitieronde, beide teams vergaarden voorafgaand aan de topper 23 punten. ,,Wij waren heel het duel de bovenliggende partij”, aldus Marc Stuut, trainer van Diemen. ,,Fortius kwam er vlak voor rust pas voor het eerst gevaarlijk uit.”

Een minuut voor de theepauze maakte Claudio Monteiro uit een snelle tegenstoot het eerste doelpunt van de middag. Hetzelfde deed Guenaoui in het tweede bedrijf. “In de tweede helft werden wij meer naar achteren gedrukt”, aldus Kleinzoon. “De 1-0 voorsprong bij rust was op basis van de kansenverhoudingen niet onverdiend, maar Diemen had wel een veldoverwicht.”

Het gebrek aan scorend vermogen lijkt Diemen op te breken. Het team van Marc Stuut was twee weken geleden nog de lijstaanvoerder, maar is dankzij een remise en een nederlaag afgezakt naar plek vier. De achterstand op koploper Sporting Martinus (27 punten) bedraagt vier punten. “Vroeg in het seizoen verhuisde onze spits naar Friesland en een andere aanvaller zit al anderhalf jaar in de lappenmand. Dat kost ons tussen de twintig en dertig doelpunten per seizoen.”

Stuut, die Bright Owusu twintig minuten voor tijd de aansluitingstreffer zag maken, wilde dat echter niet als excuus opvoeren. “Een verdediger heb ik omgeturnd tot aanvaller en een aanvallende middenvelder tot spits. Ideaal is dat niet, maar ik kan mijn ploeg niets verwijten. Het spel was vandaag goed! En alle lof voor Fortius, dat team heeft onze fouten vakkundig afgestraft.”

Owusu maakte de aansluitingstreffer nadat Cedrick Derek met twee keer geel van het veld was gestuurd. Kleinzoon: “De laatste twintig minuten speelden wij tien man, maar mijn team – waarin vijf basisspelers ontbraken – hield knap stand.”

Fortius stijgt dankzij de zege naar de tweede plaats. “We staan op een punt van de lijstaanvoerder, maar ik leg bij mijn spelers geen druk op. Wij willen bovenin meedoen, maar we moeten niet promoveren. Mooi zou het natuurlijk wel zijn”, besloot de winnende coach met een lach. Als dat lukt zal die prijs zeker ook in de familie-annalen Guenaoui worden bijgeschreven.

Foto Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!