Druistig De Dijk verliest van promovendus NSC Nijkerk

Op een warm sportpark De Burcht begon De Dijk tegen NSC Nijkerk aan de zaterdag Hoofdklasse B. In Nijkerk nam degradant De Dijk het op tegen de promovendus uit Nijkerk. Nieuwkomer Feyo Glim droeg in het duel de aanvoerdersband.

De eerste kans van de wedstrijd was voor NSC, keeper Risheet Lal kon de bal gemakkelijk vangen. Het eerste kwartier ging het duel beide kanten op. De eerste kans voor De Dijk kwam op naam van Viktor Bánki. Na een crosspass schoot hij vanaf de linkerkant van het strafschopgebied richting de verre hoek. De doelman van NSC,  Jan van Willige, tikte de bal naast. Van Willige hield zijn ploeg nog meerdere malen op de been. Na een corner van De Dijk brachten de Amsterdammers de bal opnieuw in. Een verdediger van NSC kopte de bal echter achterwaarts richting de eigen goal. De keeper kon de bal met moeite stoppen. Met een uiterste krachtsinspanning kon hij de bak tegen de lat tikken.

Na rust was De Dijk gelijk gevaarlijk. Aanvoerder Glim z’n voorzet ging voorlangs, er was geen teamgenoot om de bal binnen te tikken. Na een uur spelen spleet een diepe bal de verdediging van NSC uiteen. Spits Mylan Polman wist de bal echter niet op goal te krijgen, zijn inzet rolde naast. Een uur was verstreken en trainer Kees Oostermeijer besloot in te grijpen. Hij wisselde Viktor Bánki, voor hem in de plaats kwam Steef Borgman.  Na de drinkpauze was De Dijk gevaarlijk in de omschakeling. Het schot van Jordan de Jong miste echter kracht. Wel kon NSC gelijk omschakelen. Na een lange bal wist spits Mark Fennebeumer binnen te schieten: 1-0. De Dijk had nog circa 20 minuten om de achterstand goed te maken. Echter wist Fennebeumer binnen enkele minuut weer te scoren. De Dijk verspeelde ongelukkig de bal, waardoor de spits wist te profiteren. Vanaf ongeveer 30 meter wist hij de bal achter keeper Lal te schieten, een erg fraaie goal.

De Dijk probeerde wel wat terug te doen. Maar de keeper van NSC stond formidabel te keepen. Zo keerde hij knap het schot van spits Mylan Polman. Trainer Oostermeijer probeerde met twee wissels de wedstrijd nog naar z’n hand te zetten. Zo kwamen Younes Rabiu en Max Engelmann in het veld, terwijl Hussam Dowaah en De Jong het veld verlieten. Door de wissel schoof centrale verdediger Daan Pruim door naar de punt van de aanval.

Het mocht echter niet baten. Na geklungel achterin wist Yordi Grovenstein de derde voor NSC te scoren. Vlak voor het eind kon Leon Schipper de bal nog binnenkoppen uit een vrije trap, hij raakte de bal echter niet goed. Hierdoor ging zijn poging naast.  Door de drie goals na zeventig minuten minuten verliest De Dijk van NSC Nijkerk. Kijk hier voor de de tussenstand in de hoofdklasse zaterdag B

Opstelling De Dijk: Lal; Akhayad, Pruim, Darnley, Groothuesheidskamp; Schipper, Dowaah, Glim; De Jong, Polman en Bánki.