Drukke tijden voor fysiotherapeut Swift

Bij zondag vierdeklasser Swift blijven de blessures zich maar opstapelen. Op dit moment zijn er zeven basisspelers geblesseerd en moet trainer Johan van Wort puzzelen om een volwaardig elftal bij elkaar te krijgen. Een verklaring voor al het blessureleed is er niet.

Aan het begin van het seizoen puilde de selectie van Swift uit, tijdens de eerste training waren er maar liefst vijftig spelers beschikbaar. Er werden zelfs een aantal spelers naar een lager team gestuurd. Hoe anders is het nu op het Olympiaplein. Met veel moeite kunnen het eerste en tweede selectie team elf spelers optrommelen voor aankomende zondag.

In de vierde wedstrijd van het seizoen kreeg Swift het eerste zware blessuregeval te verwerken. Op bezoek bij Geinburgia scheurde rechtsback Michiel Thoonen zijn rechter kruisband af. Drie weken later was er het volgende blessuregeval. Ditmaal was het linksback Jesse Leeflang die zijn knie verdraaide en hierbij zijn linker kruisband afscheurde. Einde seizoen voor beide spelers.

Weer een week later was de volgende knie blessure een feit. Op bezoek bij Zuidoost United ging het ditmaal mis bij doelman Siem Kannekens. Na een onschuldige duik bleek er een scheur in de meniscus te zitten. Tussen de knieblessures door was middenvelder Sandro Konig ook nog eens uitgevallen met een langdurige peesblessure. Op bezoek bij Nautilus liep aanvaller Laurens van Beek een scheur in zijn enkelband op, alweer de vijfde basisspeler die zich op trainingsavonden bij de fysiotherapeut moet melden. En afgelopen dinsdagavond voegde zich nog twee basisspelers bij de uitpuilende ziekenboeg van Swift. Verdediger Wietse Kuiper en spits Joost Boeles haakten geblesseerd af en komen pas weer na de winterstop in actie.

Trainer Johan van Wort baalt van alle blessures en heeft er geen verklaring voor. Van Wort: “Het zijn blessures waar weinig aan te doen valt, ik hou het maar op pech, een andere verklaring heb ik er niet voor. We doen altijd een uitgebreide warming up en trainen zeker niet te intensief. Hopelijk is de gifbeker nu leeg en komen we tot aan de winterstop blessurevrij door.”

Fysiotherapie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!