DSOV - VELSEN

DSOV buigt na rust voor fitter Velsen

Hoewel de ploeg van trainer-coach Tom Verhoek zondagmiddag goed begon, moest DSOV uiteindelijk een flinke nederlaag slikken. ,,Velsen had de bal, wij de kansen in de eerste helft. We hadden met rust op een 1-4 voorsprong kunnen staan, het was 2-0. Uiteindelijk is Velsen zes stappen verder dan dat wij zijn”, analyseerde Verhoek.

Voorbereiding

Velsen degradeerde vorig seizoen uit de Vierde divisie en het gat tussen een team uit de eerste klasse dat vroeg met de voorbereiding begon – Velsen had inmiddels zeven oefenduels in de benen – en een startend DSOV, dat einde van week drie in de voorbereiding zit, was niet vreemd.

DSOV startte verrassend genoeg heel energiek. Velsen had meer de bal, maar DSOV beet karaktervol van zich af. Met grote kansen voor DSOV tot gevolg. Loet de Kwant was één tegen één niet succesvol en ook het schot van Chris Uijtenhaak miste doel. Het publiek kreeg onder prettige omstandigheden een leuk duel voorgeschoteld. Velsen bleek veel fitter en konden het uiteindelijk langer volhouden. Velsen heeft een kwaliteitsinjectie gekregen met diverse jonge spelers uit de geledingen van de Koninklijke HFC. Toch was het wederom DSOV dat kansen kreeg; Luca Schut en Vince de Kwant brachten mooie mogelijkheden om zeep.

Brug te ver

In de tweede helft, na een 2-0 ruststand door doelpunten van Cédrick Girault en Lars Schotvanger, was de kwaliteit en fitheid de doorslaggevende factor. DSOV kon in de eerste helft nog prima meekomen, de tweede helft was nog een brug te ver. Wellicht was de 5-0 uitslag nog enigzins geflatteerd, aan het vierde doelpunt hing een lucht(je) van buitenspel. Tweemaal Julius de Jager en opnieuw Cédrick Girault brachten de einduitslag op het scorebord.

Verhoek, voormalig Sporting Martinus trainer is nu enkele weken aan de slag in Vijfhuizen bij de tweede-klasser. ,,Ik ben met wat wij lieten zien zondagmiddag, zeker het eerste uur, heel tevreden. Als ik dit vergelijk met de wedstrijd van afgelopen dinsdag (1-1 tegen Zandvoort, red.) zie ik stapjes vooruit. Mijn belangrijkste doel deze voorbereiding is er een hecht team van maken. Dat kost even tijd, maar wij zijn pas halverwege onze voorbereiding.”

Het team binnen de lijnen is groeiende, maar ook buiten de lijnen zet de staf de puntjes op de i. ,,Binnen het speelveld heb ik zondagmiddag een team zien spelen. Als ik bijvoorbeeld kijk naar het middenveld (Othman Lechkar, Vince de Kwant en Rutger Timmermans, red.) dan heb ik daar qua arbeid en voetbal vrij aardige dingen van gezien.”

Komende week is het een feestweek in Vijfhuizen. Of dat invloed zal hebben op de wedstrijd tegen Olympia Haarlem zal uit moeten wijzen. De wedstrijd begint zaterdagmiddag 9 september om 14.00 uur op sportpark Nol Houtkamp en staat onder leiding van arbiter Bos.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)