Du Chatinier (AFC): “Wij gaan onze doelstelling niet bijstellen”

Na elf wedstrijden staat AFC nog altijd op een knappe derde plaats in de Tweede Divisie. Zaterdag gaat de ploeg van Ton du Chatinier op bezoek bij GVVV, de nummer twee van de ranglijst. Ondanks de goede resultaten wordt de doelstelling niet omhoog geschroefd.

Du Chatinier vindt het terecht dat zijn ploeg op dit moment de derde plaats bezit. “Wij leven niet boven onze stand. Als je kijkt naar onze overwinningen zijn ze allemaal verdiend geweest. Toch kan het over een paar weken weer volledig anders zijn. We krijgen met GVVV en Kozakken Boys twee moeilijke wedstrijden. Als je die niet goed doorkomt sta je zomaar weer zevende of achtste.”

Met GVVV treft AFC een volgens Du Chatinier vrij complete ploeg. “Ik heb ze tegen Spakenburg zien spelen en het is een hele volwassen ploeg. Zij hebben veel voetballend vermogen en zijn daarnaast ook fysiek sterk. Ik zie het niet als een test voor ons. We hebben in andere topwedstrijden ook laten zien dat we mee kunnen komen. We gaan ons ook zeker niet aanpassen aan GVVV. Het gaat er bij ons vooral om met welke wedstrijdmentaliteit wij het duel in gaan.”

De goede resultaten veranderen nog niets aan de doelstelling waarmee de Amsterdammers het seizoen zijn ingegaan. “Wij gaan onze doelstelling niet bijstellen. Voor aanvang van de competitie wist ik niet hoe de krachtsverhoudingen waren. Ik mikte daarom op een plek in het linkerrijtje. Daar blijf ik nu nog steeds aan vasthouden. Ik ben trouwens ook niet echt met de doelstelling bezig. We richten ons nu alleen op GVVV.”

Foto boven: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC