Dubbel verlies voor AFC tegen Jong Vitesse

Tweede divisionist AFC heeft tegen Jong Vitesse haar eerste nederlaag van het seizoen geleden. Op Papendal won Jong Vitesse met 4-2. AFC is door de nederlaag ook de koppositie kwijtgeraakt aan Jong AZ en UNA. De Amsterdammers staan nu derde.

De grootste teleurstelling voor AFC-trainer Ton du Chatinier was echter niet de nederlaag, maar het uitvallen van Pepijn Kluin. De aanvaller, die twintig minuten voor tijd inviel, scheurde voor de twee keer in korte tijd zijn rechter kruisband Du Chatinier: “Dat is natuurlijk verschrikkelijk voor die jongen. Hij is er net anderhalf jaar uit geweest en nu overkomt het hem weer. Ik vind zijn blessure zwaarder wegen dan de nederlaag.”

20160828 Voetbal: Jong Vitesse v AFC: Arnhem (L-R) blessure Pepijn Kluin © Orange Pictures : Wil Kuijpers ORIGINEEL kopie

Kluin stond net tien minuten in het veld toen hij verkeerd neerkwam na een luchtduel. ‘Hij wist gelijk dat het mis was. Ik herkende het meteen”, zei de oefenmeester. AFC stond op dat moment al met 3-0 achter tegen Jong Vitesse.

Du Chatinier wijzigde zijn ploeg op zeven plaatsten ten opzichten van de bekerwedstrijd (1-5) tegen Kozakken Boys. De beoogde basisspelers keerden weer terug in het elftal. Alleen Matthijs Jesse bleef aan de kant. In zijn plaats speelde Tom van den brink. Du Chatinier: “Jesse heeft last van de aanhechting tussen zijn hamstring en bil. Ik wil ze nu niet gelijk over de klink jagen dus heb ik hem, net als woensdag, aan de kant gehouden.” Het verschil met Jong Vitesse werd daarmee nog duidelijker omdat de club uit Arnhem een aantal spelers uit de A-selectie binnen de lijnen had.

Toch was AFC zeker niet kansloos tegen het nog puntloze Jong Vitesse. “ We raken in de eerste helft de paal (Pieter Koopman, red.) en de lat (Koen Bosma, red) en Melvin Grootfaam ging alleen op de keeper af.” Het was uiteindelijk Vitesse dat scoorde . In de negentiende minuut was de zestienjarige Thomas Buitink op aangeven van Arshak Koryan trefzeker (1-0). Vier minuten na de openingstreffer werd het zelfs 2-0 Na een handsbal mocht Koryan vanaf elf meter aanleggen en hij passeerde Zonneveld voor de tweede keer (2-0). Du Chatinier: “Die penalty was absoluut niet terecht, maar daardoor loop je natuurlijk wel achter de feiten aan.”

20160828 Voetbal: Jong Vitesse v AFC: Arnhem re. Grootfaam van AFC © Orange Pictures : Wil Kuijpers ORIGINEEL kopie

Na rust nam AFC steeds meer risico en besloot het achterin ‘man op man’ te gaan spelen. Met het inbrengen van Edip Biberoglu en Pepijn Kluin nam het gevaar toe. Doelpunten bleven echter uit. Toen het 3-0 werd (door wederom Buitink) in plaats van 2-1 was de wedstrijd gelopen.

Na het uitvallen van Kluin moest AFC met tien man verder. Koen Bosma zorgde voor de 3-1 en kansen op een tweede treffer waren er zeker. Koryan zorgde in de laatste minuut ook nog voor de 4-1 voordat invaller Daan Sutorius vanaf elf meter de eindstand op 4-2 bepaalde. “Die penalty was echt een goedmakertje.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.

Foto’s Orange Pictures/ Wil Kuijpers

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC