Clubhuis TOG

Duel OSC weer gestaakt

Voor de tweede keer in korte tijd is een wedstrijd van OSC in de zondag vierde klasse E gestaakt. Nadat drie weken geleden het duel tegen SDZ uit de hand liep kwam gisteren het duel tegen TOG niet tot een einde. De scheidsrechter werd verbaal aangevallen en een speler van OSC had al eerder wegens slaan een rode kaart ontvangen.

Het was een bizarre situatie op het veld van TOG. Na zo’n twintig minuten in de tweede helft kwam de thuisclub op een 2-1 voorsprong. Trainer Co Sint: “Pas op het moment dat de bal het doel in ging besloot de grensrechter van OSC te vlaggen. Het was duidelijk geen buitenspel en dus keurde de scheidsrechter het doelpunt terecht goed. Op dat moment kwam de trainer van OSC schreeuwend het veld in. Hij sprak Portugees dus ik verstond er niets van. Hij haalde al zijn spelers van het veld. Ze liepen zo maar weg. Wij stonden echt met verbazing te kijken wat er gebeurde.”

Eerder in de wedstrijd had een speler van OSC al de rode kaart gekregen omdat hij een speler van TOG in het gezicht had geslagen.

De scheidsrechter besloot OSC vijf minuten de tijd te geven om terug te komen. Na vier minuten kwamen ze terug het veld op en hadden afgesproken niet meer actief aan het spel deel te nemen. Sint: “ Zij mochten aftrappen omdat wij net hadden gescoord. Ze schoten de bal naar ons toe en we konden zo doorlopen en de 3-1 maken. Toen mochten ze dus weer aftrappen. We kregen weer de bal en toen vond de scheidsrechter het genoeg. Hij riep nog dat hij zich niet in de maling laat nemen. Hij zal rapport op maken en dan horen we het wel.”

Sint vervolg: “De trainer van OSC riep nog dat zijn ploeg iedere week werd ‘genaaid’ en er daarom geen zin meer in had. Voor ons hoeft het zo ook niet. Het is al de tweede keer dat er met OSC iets aan de hand is. Zeg maar tegen de KNVB dat we geen zin hebben om het duel uit te spelen.”

Guus Posthumus van de KNVB was nog niet op de hoogte van het gestaakte duel. Hij wacht het rapport van de scheidsrechter af.

Het is na Amsterdam Seref Spor – FIT het tweede duel dit weekend in onze regio die door ongeregeldheden niet tot een einde kwam.

Foto: website het geheugen van Oost, het complex van TOG

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)