Duel tussen SDZ en De Meteoor speciaal treffen voor Trevor Strobbe

Onze wedstrijd van de week uit de vierde klasse E, tussen SDZ en De Meteoor, heeft een speciaal tintje voor Trevor Strobbe. Strobbe is niet alleen verdediger bij de Meteoor, maar ook al zeventien jaar jeugdtrainer bij SDZ.

“Sinds dit seizoen heb ik de Onder19 onder mijn hoede”, zegt Strobbe over zijn trainersloopbaan bij SDZ. “Mijn zoon speelt ook bij SDZ en de laatste keer dat SDZ kampioen werd (vijfde klasse 2007/08, red.), was ik daar nog speler en mijn vader trainer. Dus het is voor mij in verschillende opzichten een bijzonder duel.”

De Meteoor degradeerde vorig seizoen onder leiding van Gerrie Breugem naar de vierde klasse. Onder een nieuwe trainer – Don Guezen kwam over van Ouderkerk – beleven de Amsterdammers een prima start met zeven punten uit drie wedstrijden. “Dat geeft een goed gevoel. Ik ben met mijn 34 jaar de oudste speler, de rest van het bestaat uit allemaal twintigers. We hebben goed gespeeld tegen RCZ en Purmerend en ook tegen de Wherevogels was het eerste uur goed. Helaas gooide we dat duel niet op slot, waardoor we uiteindelijk nog de deksel op ons neus kregen.”

Foto Koos van der Leest: Trevor Strobbe (R) vorig seizoen in actie tegen RODA '23
Foto Koos van der Leest: Trevor Strobbe (r) vorig seizoen in actie tegen RODA ’23

Ook SDZ heeft een redelijke seizoenstart. De ploeg van Ron van der Velde staat een punt achter De Meteoor en Strobbe denkt dat het zondag wel eens een heet middagje kan worden. “Ze begonnen met een misstap, maar hebben zich daarna goed hersteld. Daarnaast hebben ze de selectie grotendeels bij elkaar weten te houden en een brede selectie, waardoor ze voor de bovenste plekken zullen meedoen. We zijn allebei voetballende ploegen en ik denk dat het kwaliteitsverschil nihil is. Ik verwacht een leuke spannende wedstrijd.”

Een samenvatting van de wedstrijd van de week is maandag op onze site te zien.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto boven John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!