dvva- 2023

DVVA behaalt zwaarbevochten overwinning op Jodan Boys

DVVA heeft zaterdagmiddag in Amsterdam een zwaar bevochten 3-1 overwinning behaald op Jodan Boys. De wedstrijd werd voor de verandering gespeeld op kunstgras.

In de eerste helft stond DVVA vaak onder druk. Jodan Boys was de bovenliggende partij en creëerde enkele kansen. DVVA kwam er zelf ook af en toe uit, Jelle Spanninga was daarin succesvol: 1-0. In de tweede helft kwam DVVA veel sterker uit de kleedkamer. De ploeg van trainer Wilfred den Breejen was beter in balbezit en creëerde zelf meer kansen.

In de 60e minuut kwam DVVA op een 2-0 voorsprong, opnieuw door Jelle Spanninga. Jodan Boys probeerde nog terug te komen in de wedstrijd, na het doelpunt van Milan Harteloh (2-1), maar dat lukte niet. In de 80e minuut maakte spits Dave Severins de 3-1 voor DVVA.

Centrum-spits Severins was tevreden met de overwinning. “We hebben een goede wedstrijd gespeeld. We hebben in de tweede helft de druk opgevoerd en Jodan Boys best wel overklast. We hebben in de eerste helft wel goed weerstand geboden, we bleven overeind”, aldus Severins.

Jodan boys staat bekend als een ervaren en goed team. ,,We hebben de duels gewonnen en Jodan Boys niet veel ruimte gegeven. We hebben zelf wel een paar kansen laten liggen, maar we ook goed verdedigd. Ik vind dat Jodan Boys een vrij compete ploeg heeft met individuele kwaliteiten. Ze speelden goed positiespel tegen ons en waren vooral in de eerste helft dominant. Ik stond zelf in de spits, het spel van ons was veel door de lucht in de eerste helft. Toen ik de ballen in de voeten kreeg in de tweede helft, kwamen we meer aan voetballen toe.”

,,Deze overwinning geeft ons zelfvertrouwen”, vervolgt Severins. ,,Wij doen het onwijs goed in deze competitie. We hebben door deze overwinning de aansluiting met de top gehouden. We staan nu gelijk met Jodan Boys, dat voor de wedstrijd boven ons stond. Deze drie-punter geeft ons een goede boost en we slaan een gaatje met de achtervolgers. We plukken echt de zoete vruchten van de winstpartij.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag 1b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)