DVVA blijft tweedeklasser ondanks zege op Montfoort

Trainer Sjaak Tersteeg heeft met een 1-0 overwinning op Montfoort afscheid genomen van DVVA. Helaas was de zege voor de Amsterdammers niet genoeg om de schade uit de heenwedstrijd (3-0 nederlaag) recht te trekken, waardoor de Amsterdammers in de tweede klasse blijven.

DVVA had op eigen veld behoorlijk wat goed te maken om nog promotie naar de eerste klasse af te dwingen. Op een kans van Bart Roelofs na zat de thuisploeg goed in de wedstrijd. Max Hazewinkel had echter geen geluk, want zijn schot belandde op de paal en een kopbal van Kevin Scholten eindigde net naast het doel van Robin Vianen. Vervolgens liet ook Montfoort zich weer voor het Amsterdamse doel zien, maar zag Marwan Fennich zijn schot gekeerd worden door Daan Waleson. DVVA gaf de toon aan en er waren zeker ook mogelijkheden voor de Amsterdammers, alleen hield de stugge defensie van Montfoort stand.

In het tweede bedrijf kreeg DVVA steeds meer grip op het duel en kwam de thuisploeg ook verdiend op voorsprong. In de 57ste minuut kon Mark van den Hoek de 1-0 intikken en had DVVA één van de minstens drie benodigde treffers te pakken. De druk op Montfoort werd opgevoerd en de gasten hielden met kunst- en vliegwerk stand in Amsterdam. Eerst schoot Vincent van Vliet over het doel van Montfoort en even later stond het vizier van Hazewikel niet op scherp.

Tot twee keer toe zag scheidsrechter Van Beek zelfs een zeker lijkende strafschop voor DVVA over het hoofd. DVVA bleef doorzetten om de 2-0 te maken, maar kon ondanks de grote inzet niet meer terugkomen. De 3-0 nederlaag van vorige week in Montfoort was de Amsterdammers teveel en kon niet meer gerepareerd worden.

“We hebben alles gegeven en in de tweede helft hadden we meer verdiend”, aldus scheidend trainer Sjaak Tersteeg. “Doordat het vrij lang 1-0 bleef, kreeg Montfoort steeds meer vertrouwen. Wij hebben er voor het publiek toch een mooie wedstrijd van gemaakt, alleen konden we onszelf helaas niet belonen.” Dat zag ook aanvoerder Job Verhoeve. “De tweede helft hadden we ze in de tang, maar het geluk ontbrak ons ook een beetje, want dan moet alles meezitten.”

Kijk hier voor alle uitslagen in de nacompetitie.

Verslag en foto: Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)