DVVA doet goede zaken tegen degradant Argon

Na een boeiend seizoen pakt DVVA definitief de tweede plaats. De thuisploeg had weinig moeite met het voormalige amateurbolwerk Argon. De degradant uit Mijdrecht werd met 4-0 terug de bus in gestuurd.

Omdat concurrenten Zuidvogels (1-1 tegen De Meern) en FC Aalsmeer (2-1 nederlaag bij BFC) punten verspeelden, ligt de titelrace officieel nog open en komt het aan op de laatste speeldag. Zuidvogels moet op bezoek in Mijdrecht bij Argon verliezen. Die kans acht men in Amsterdam niet heel groot.

Coach Den Breejen van DVVA kan tevreden terugkijken. ,,We staan allebei (Zuidvogels, red.) op 45 punten, maar Zuidvogels heeft nog een duel te goed, volgende week is hun laatste duel. Ik ga er vanuit dat we op de tweede plek in de poule blijven. De aanloop naar de wedstrijd tegen Argon was ontspannen. Er hing een jolige sfeer in de voorbereiding. Er werd veel gelachen en we zijn maar niet teveel op de inhoud gaan hameren. We stonden met de rust 2-0 voor, door doelpunten van Wiecher van Helbergen en Ties Bos.

Cardol

Argon gaf zich niet zomaar gewonnen. Den Breejen: ,,Complimenten aan Argon. Ze hebben netjes en fair gespeeld. Er stonden allemaal frisse jongens op het veld.” De 3-0 kwam van de voet van Maxim de Swaan en de 4-0 was het eerste doelpunt van het seizoen voor Dylan Cardol. De benjamin van de groep, die na dit seizoen terugkeert bij WV-HEDW, werd met luid gejuich onthaald door zijn teamgenoten. ,,Het was een wedstrijd met weinig tempo, maar dat mocht de pret uiteindelijk niet drukken. Het was een geslaagd seizoen en als ik over tien jaar terugdenk aan mijn periode bij DVVA, zal ik ongetwijfeld het gevoel hebben dat we dit seizoen in de Eerste klasse dichter bij het kampioenschap waren dan in de tweede klasse, hoe gek dat ook klinkt. We hebben het in de cruciale duels bij Victoria en SVL laten liggen. Toch ben ik ook trots. We zijn een cultclub, we hebben ons veld (ons ’tuintje’) omarmt en de kleedkamers zijn krap. We trainen bij de buren. Maar, dát is DVVA. Onze jongens betalen contributie, zitten soms zonder een fysio, gaan met eigen vervoer naar uitduels. We willen ook wel beter, maar dit is DVVA. Dat zal nooit veranderen en dat gebruiken wij als onze kracht.”

Mocht de stand zo blijven en Zuidvogels wordt normaal gesproken kampioen, dan is DVVA de eerste ronde vrij en zal het daarna maximaal twee duels spelen voor promotie naar de Vierde divisie. ,,Wij kunnen ons goed opladen voor die enkele duels.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zaterdag 1B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)