dvva- 2023

DVVA! DVVA! DVVA!

In een rechtstreekse confrontatie met koploper Zuidvogels uit Huizen is DVVA erin geslaagd voorlopig de koppositie over te nemen van de Huizenaren. DVVA won in Amsterdam met 3-0 en staat nu op ‘pole-position’ voor de titel in de eerste klasse B. Achtervolger BFC (0-3 nederlaag) liet wederom punten liggen en lijkt helemaal afgehaakt. FC Aalsmeer pakte drie uitermate belangrijke punten (2-0) in de slotfase. Het blijft razendspannend!

DVVA heeft zaterdagmiddag tegen Zuidvogels uitstekende zaken gedaan in de strijd om de titel. Door een 3-0 overwinning gaan de Amsterdammers namelijk over de Huizenaren heen, die nog wel een wedstrijd tegoed hebben. De ploeg van scheidend trainer-coach Wilfred den Breejen leek voor rust vooral last te hebben van de spanning. Zuidvogels was de eerste twintig minuten de bovenliggende partij. Daarna kantelde de wedstrijd en kwam DVVA beter in de wedstrijd. De thuisploeg kwam beter in de duels en de wedstrijd in balans. De 0-0 ruststand was in verhouding wat het vele publiek, onder andere meegekomen uit Huizen, te zien kreeg.

Kopzorgen

Coach Wilfred den Breejen had wel een kopzorg. ,,Dat klopt wel, ja. De grote vraag was hoe wij tegen dit Zuidvogels een doelpunt zouden gaan maken. Ze zijn fysiek sterk en goed georganiseerd.”

Het antwoord kwam al snel na rust van Jip Molenaar. Molenaar, zeker niet de kleinste van het goede stel kopte uit een hoekschop de 1-0 binnen. Ties Bos zorgde een kwartier voor tijd voor de 2-0 en de kers op de taart kwam van de voet van Wiecher van Helbergen, die de bal kiezelhard in de kruising achter de Zuidvogels-doelman Dorresteijn ramde: 3-0. In de laatste fase probeerden de Huizenaren met veel lange ballen de Amsterdamse verdediging te verontrusten, maar met de lengte van verdedigers Molenaar en De Graaf en het ingrijpen van doelman Lode van Hattum valt dit seizoen simpelweg niet te spotten.

Details

Den Breejen reageerde nuchter na afloop. ,,We zijn natuurlijk dolblij met deze overwinning, dat staat buiten kijf. Ik wist vóór het seizoen dat we een rol zouden kunnen gaan spelen in deze competitie en dat er rek zit in de ploeg. We hebben ons goed door kunnen ontwikkelen, daar ben ik echt trots op. We staan voor het eerst dit seizoen bovenaan, maar Zuidvogels en FC Aalsmeer kunnen nog negen punten pakken en wij nog in totaal zes. We hebben het dus niet zelf in de hand. Maar, dat we er vol voor gaan is duidelijk. We hebben ons tot in de puntjes kunnen voorbereiden op deze wedstrijd, urenlang op grasveld 2 getraind, tot in elk detail zijn we gegaan. Ik zag daar veel van terug. Niet alles, nee. Maar elke procent hebben we benut de afgelopen weken. Ik moet daarvoor de hele ploeg ook een heel groot compliment geven.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zaterdag 1b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)