Home / Algemeen / DVVA en TOS Actief spelen niet
DVVA en TOS-Actief spelen komend weekend niet

DVVA en TOS Actief spelen niet

Het overlijden van Richard Nieuwenhuizen, de grensrechter van Buitenboys, heeft zo veel impact dat er een breed gedragen discussie is ontstaan of er komend weekend wel of niet gevoetbald moet worden. De KNVB zal vanmiddag bekend maken welke vervolg stappen het neemt. Het Amsterdamse DVVA en TOS-Actief hebben zelfstandig besloten komend weekend niet te spelen!

Op de website van de club laat het bestuur weten dat het voor komende zaterdag alle wedstrijden van het programma heeft gehaald. “Met een tweede dodelijk slachtoffer binnen een jaar, is volgens ons de tijd daar voor de (Amsterdamse) voetbalgemeenschap om zich te bezinnen. DVVA hoort bij die voetbalgemeenschap en zal om die reden zaterdag niet in actie komen.” Het clubhuis van DVVA zal zaterdag wel geopend zijn om de discussie verder te voeren. Alle leden worden bovendien uitgenodigd  om een condoleanceregister te tekenen.

Naast DVVA heeft ook TOS-Actief al besloten komend weekend niet te spelen. De club laat weten op deze manier nadrukkelijk stelling te nemen tegen excessen in het voetbal. “Daarnaast willen wij met deze actie steun betuigen aan alle nabestaanden en betrokkenen. Wij roepen alle leden van onze vereniging op om tussen 12:00 en 14:00 uur naar de kantine te komen en ons gezamenlijk  te bezinnen om de mogelijkheden om dergelijke excessen uit te bannen. Wij zeggen STOP TEGEN GEWELD op en rond het veld.”

Het Amsterdamsche Voetbal wil graag weten of er nog meer verenigingen zijn die dit initiatief ondersteunen en ook deze actie zullen uitvoeren. U kunt uw reacties sturen naar info@hetamsterdamschevoetbal.nl

De KNVB, die momenteel een bezoek brengt aan Buitenboys, zal in de loop van de middag meer duidelijkheid verschaffen over komend weekend.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!