DVVA kan geen afstand nemen van FC Almere

FC Almere en DVVA zijn de nacompetitie voor een plek in de zaterdag eerste klasse begonnen met een gelijkspel: 1-1. Vooraf waren de Amsterdammers de favoriet gezien de vele spelers die er bij Almere ontbraken door blessures en schorsingen na de verloren beslissingswedstrijd tegen FC Aalsmeer (2-2, na strafschoppen verloren,red.). Uiteindelijk kon Almere dit aardig opvangen en was het krachtsverschil in eerste instantie niet erg groot.

Al snel na het begin van de wedstrijd lag de bal in het doel van de FC Almere, maar de grensrechter zag hier buitenspel in. In de zevende minuut had de thuisploeg kunnen scoren, alleen slaagde Gino Westerik er niet in om een voorzet af te ronden. Hierna kreeg DVVA meer grip op het duel, met een aantal kansen, maar was vaak te slordig om tot scoren te komen. In de 26ste minuut was het wel raak en had Almere-doelman Pascal Doest geen verweer tegen de inzet van Max Hazewinkel: 0-1.

DSCF7718

DVVA had een verdiende voorsprong te pakken, maar hield die niet lang in stand. Een paar minuten later zorgde Jordy Fernhout na goed werk van Raoul Cheuk-A-Lam voor de gelijkmaker: 1-1. In de 35ste minuut had DVVA weer op voorsprong moeten kommen, alleen zat de lat in de weg bij een poging van Van Vliet. Ook ging een mogelijkheid vlak voor de rust net naast het Almere doel en mocht de thuisploeg niet mopperen met de gelijke stand halverwege.

In het tweede bedrijf had DVVA een behoorlijk overwicht, maar kon Almere steeds weer op tijd ingrijpen en proberen toe te slaan in de counter. Door wat wissels kreeg Almere iets meer grip op het middenveld en resulteerde dit zelfs in een paar kleine kansen. Een voorzet van Fernhout was echter net iets te kort om Cheuk-A-Lam in scoringspositie te brengen. DVVA bleef hierna het beste van het spel houden, maar was ook niet bij machte om dit in doelpunten uit te drukken. Het bleef bij de gelijke stand waar FC Almere het meest gelukkig mee was.

DSCF7707

DVVA had in de heenwedstrijd dus al afstand kunnen nemen van de Almeerders. “We hebben bijna de hele wedstrijd een overwicht gehad en dan doe je jezelf tekort als je niet scoort”, aldus DVVA-trainer Sjaak Tersteeg. Zijn collega van FC Almere, Maurice Ligeon, was tevreden over zijn ploeg. “We moesten behoorlijk improviseren en dat is uiteindelijk goed gelukt. DVVA had de betere kansen, maar de inzet van mijn gehavende ploeg is een groot compliment waard.”

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie.

Verslag en foto’s Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)