DVVA komt bij EDO niet verder dan doelpuntloos gelijkspel

DVVA heeft op bezoek bij EDO in de zaterdag tweede klasse A haar eerste puntverlies geleden. In Haarlem werd er met 0-0 gelijkgespeeld door de ploeg van Jeroen Smakman.

EDO begon sterker aan de wedstrijd dan DVVA. Kopballen van Joost Kuhlmann en Jeroen Ketting vormden echter geen gevaar voor de bezoekers. DVVA kwam na een kwartier spelen beter in de wedstrijd. Dit leverde een kans op voor Job Arntz na een goede pass van Max Hazewinkel. Arntz schoot uit een lastige positie naast.

Na de kans van Arntz ging de wedstrijd gelijk op met veel strijd en weinig kansen. Kuhlmann kon net niet binnen tikken op een voorzet van Dion Esajas en aan de andere kant was een voorzet van Timon Hazewinkel iets te scherp voor de inglijdende Max Hazewinkel. Tien minuten voor rust profiteerde Kuhlmann bijna van een te korte terugkopbal van DVVA-aanvoerder Job Verhoeve. De fout kon nog net op tijd hersteld worden. De bezoekers waren via een indraaiende vrije trap Muus Visser nog dichtbij de voorsprong voor rust. EDO-doelman Ricardo Snoek was echter attent en tikte de bal over het doel. Beide ploegen gingen zodoende rusten met de brilstand op het bord.

edo-dvva

Ook na de rust kwam EDO sterker uit de kleedkamer dan DVVA. Dit resulteerde na drie minuten bijna in de openingstreffer. Een goede voorzet van Kuhlmann werd door Jeroen Ketting rakelings naast gekopt. De thuisploeg had in deze fase het initiatief en keeper Daan Waleson moest handelend optreden op een poging van captain Jerry de Groot. Twintig minuten voor tijd deed DVVA weer van zich spreken. Arntz draaide knap weg bij zijn directe tegenstander, maar zag zijn inzet langs de verkeerde kant van de paal rollen.

Beide ploegen gingen voor de drie punten maar wisten het doel niet meer te treffen. Frankie Zinhagel was voor EDO nog dichtbij maar zijn rollertje ging net naast. Aan de andere kant vloog een afstandsschot van Jesper Davidse over en werd een poging van Timon Hazewinkel geblokt. Ook toen EDO in de laatste vijf minuten verder moest met tien man, na de tweede gele kaart van Ketting, slaagden de Amsterdammers er niet in om de drie punten uit Haarlem mee te nemen.

DVVA staat na het doelpuntloos gelijkspel nu op de vierde plaats. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)