FC AALSMEER - VAHLE
Luke Vahle werd met twee doelpunten de matchwinnaar

DVVA laat beloning voor goed spel lopen tegen FC Aalsmeer

DVVA heeft op bezoek bij FC Aalsmeer met 2-1 verloren. De ploeg uit Amsterdam had in de eerste helft het betere veldspel, was balvaster maar FC Aalsmeer kwam op voorsprong door een goal van Luke Vahle. In de tweede helft kwam DVVA op gelijke hoogte door een doelpunt van Julian Laan. De winnende goal van de middag kwam (opnieuw) van Vahle.

2-1 valt via onderkant lat binnen - vahle aalsmeer
De 2-1 valt via onderkant lat binnen na een voorzet van Axel Wendt

Trainer-coach Wilfred den Breejen van DVVA was teleurgesteld over het resultaat, maar tevreden over de manier van spelen. “Wij waren beter in het veldspel en hebben beter druk gezet,” analyseerde de verliezende trainer nuchter. “Al die complimenten hebben helaas niet tot resultaat geleid. We zijn pas drie wedstrijden onderweg en dit is onze eerste nederlaag sinds 8 april 2023. Zaterdagmiddag hebben we in Aalsmeer misschien te weinig gekregen. De vorige twee wedstrijden tegen Batavia en Victoria misschien net iets te veel. Ik heb wel het gevoel dat dit de manier van spelen is voor DVVA. Hier kunnen we zeker verder mee.”

DVVA verliest en spelers druipen teleurgesteld af
DVVA verliest en spelers druipen teleurgesteld af

Ted Verdonkschot, trainer-coach van FC Aalsmeer was uiteraard niet teleurgesteld over het resultaat. ,,Ik kreeg wel een beetje een Deja Vu. We waren niet balvast, dat gebeurd ons de laatste weken te vaak. DVVA was beter aan de bal en had na de 1-1 in de tweede helft ook de overhand. Ons veldspel moet beter. We zijn daar hard mee aan de slag, we hebben jonge jongens in de aanvallende deel van het team. Dat heeft tijd nodig. Luke Vahle heeft opnieuw zijn waarde bewezen voor ons door twee maal te scoren.”

Arbiter Rob Wassink, die de bij vlagen pittige wedstrijd goed aanvoelde, hield de kaarten op zak. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag Eerste klasse B.

Foto’s: Ton van Eenennaam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)