dvva - wilfred
Trainer Wilfred den Breejen doet goede zaken met zijn DVVA

DVVA legt Batavia ’90 over de knie

DVVA is op eigen terrein vrijwel onverslaanbaar. De nieuwkomer in de eerste klasse is het jaar 2024 ook nog eens uitstekend gestart met twee overwinningen. Batavia ’90, op voorhand getipt als dé kampioenskandidaat, werd met een 4-0 nederlaag aan de broek terug naar Lelystad gestuurd.

Sportpark Drieburg is vooralsnog een onneembare vesting voor tegenstanders van DVVA. Geen ploeg wist er tot nu te winnen dit seizoen en ook Batavia moest er zaterdagmiddag aan geloven. Het eerste half uur was Batavia de bovenliggende partij, maar werd er niet gescoord. Het doelpunt van Dave Severins vlak voor rust (1-0) kwam voor de thuisploeg dan ook als geroepen.

Na rust maakten Julian Laan en invaller Jelle Spanninga het verschil. Aanvoerder Jouke Spanninga zag vooral een effectiever DVVA. ,,De tweede helft gingen we er qua score overheen. Batavia had over de gehele wedstrijd wel wat meer de bal, maar zij kwamen eigenlijk niet tot echte kansen. Waar ik het meest tevreden over ben, is dat wij het na een lastige eerste helft de wedstrijd weten om te draaien.”

Laan maakte snel na de pauze de 2-0 en Jelle Spanninga begon op de bank, maar maakte als invaller de 3-0 en 4-0. ,,We grapten al dat hij voortaan vanaf de bank moet beginnen”, aldus broer Jouke. ,,Zijn twee doelpunten waren de definitieve nekslag voor Batavia.”

DVVA settelt zich stilletjes in de top van de eerste klasse en staat op drieëntwintig punten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zaterdag 1b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)