DVVA ontdoet zich van ultradefensief Hellas Sport

Op bezoek bij Hellas Sport heeft DVVA in de zaterdag tweede klasse A na een mindere periode haar tweede zege op rij geboekt. De Amsterdammers, die bij afwezigheid van trainer Jeroen Smakman onder leiding stonden van Elroy Kromheer, waren in Zaanstad met 0-2 te sterk.

Kromheer, afgelopen seizoen overgekomen van Monnickendam om Smakman op te volgen als trainer van het tweede elftal, verbaasde zich vooral over de spelintentie van de thuisploeg. Hellas Sport zakte helemaal in, tot aan het extreme toe, en bouwde de bal achterin dicht. DVVA mocht het spel maken en Hellas Sport gokte op een klein kansje dat de hele wedstrijd uitbleef. “Het gras was moeilijk bespeelbaar en het baltempo lag te laag om de muur te doorbreken. Het blijft apart om zo ultradefensief te spelen in een thuiswedstrijd, maar volgens mij misten ze ook een paar spelers.”

Totdat Mark van den Hoek in de 35ste minuut de ban brak. De verdediging van Hellas Sport schatte de situatie verkeerd in en de spits van DVVA profiteerde hiervan: 1-0. Met een uur op de klok werd deze voorsprong verdubbeld door Job Arntz, die attent reageerde nadat de bal terugkwam van de lat. “We hebben genoeg kansen gekregen om er nog een paar bij te maken, maar dit lieten we na omdat er bijna geen doorkomen aan was. Zelf zijn we geen moment in de problemen gekomen.”

Voor Kromheer was het vooral een “lastige wedstrijd” als eindverantwoordelijke. Maar het beviel hem wel. Vlak na de wedstrijd hing Smakman – afwezig vanwege een skivakantie – aan de lijn. “Hij was tevreden. De slechte serie lijkt erger dan het is, omdat de winterstop er tussen heeft gezeten. Toch is het lekker om twee keer op rij te winnen. Binnenkort krijgen we alle grote ploegen nog, daarom is het zaak op tijd in een flow te komen. Misschien dat we dan nog kunnen denken aan de derde periode. Op de ranglijst kunnen we gelukkig naar boven kijken.” Op tweederde van de competitie staan de Amsterdammers op een zesde plaats.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Archieffoto boven: RickySportphotography

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)