dvva- 2023

‘Perfecte wedstrijd’ voor DVVA, maar ploeg moet genoegen nemen met gelijkspel tegen Roda’46

Het was smullen voor de voetballiefhebbers. DVVA speelde zaterdagmiddag een bijna perfecte wedstrijd tegen Roda’46 in Leusden, maar moest genoegen nemen met een gelijkspel. De Amsterdammers waren in de eerste vijfenzeventig minuten heer en meester en hadden genoeg kansen om de wedstrijd te winnen. Diep in de tweede helft kwam Roda echter terug in het duel en maakten in de slotfase de 1-1.

DVVA begon de wedstrijd voortvarend en had al snel de eerste grote kans. Ook Roda kreeg uit een omschakelmoment een grote kans, maar tot een doelpunt leidde dat niet. In de tweede helft bleef DVVA aandringen en kwam in de halverwege op voorsprong door Guido de Graaf. Roda nam echter niet genoegen met een nederlaag en ging op zoek naar de gelijkmaker. Tien minuten voor tijd was het Freek van Wijk die Roda naast DVVA schoot: 1-1. DVVA kon in de slotfase geen nieuwe kansen meer creëren en moest genoegen nemen met een gelijkspel.

DVVA Trainer-coach Wilfred Den Breejen had met volle teugen genoten van ‘zijn jongens’: ,,Toch sta ik hier met een matig gevoel. Het waren de beste vijfenzeventig minuten van de wedstrijd die ik me kon wensen. Het naderde bijna perfectie. Heel goed positiespel, ongekend. Het was echt smullen vanaf de zijkant. Alles klopte ook bij ons. De opzet, de druk die we gaven. Dat het met rust nog 0-0 was, had anders kunnen lopen. We krijgen echt grote kansen. We raakten ook de lat. Ook Roda kreeg een grote kans.”

dvva - wilfred
Den Breejen: ,,Trots!”

Den Breejen bleef beducht en zelfs ‘bevreesd. ,,Ik was voor de tweede helft een beetje zenuwachtig of we zo’n goed deel opnieuw konden opbrengen en evenaren. We hadden weer controle, we waren de baas. Roda had zoveel moeite met ons systeem. We bleven in de tweede helft ook sterk spelen, zeker voor dertig minuten. We maken dat ook een terechte goal. We gingen wel door, maar in de laatste fase nam Roda meer het initiatief en kregen wij moeite. Na de gelijkmaker wordt Roda nog een keer gevaarlijk en kunnen we de wedstrijd zelfs nog verliezen.”

Het betekent wel opnieuw puntverlies. Den Breejen tot slot. ,,We spelen voor de derde keer op rij gelijk, dat klopt. DVVA kan goed meedoen in de eerste klasse, dat is duidelijk geworden. We missen op dit moment de kwaliteit om de top drie aan te vallen, want drie punten uit drie duels is dan te weinig. Maar goed, ik ben een ontwikkelcoach. Ik wil het spel en de spelers beter maken. Dat komt het resultaat wel. Heel bijzonder wat er gaande is bij ons. We doen het met weinig middelen, rijden bijvoorbeeld met eigen auto’s naar uitduels. Dan is dit zo knap wat we presteren.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zaterdag 1b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)