DVVA verzekert zich bij BOL van nacompetitie

DVVA krijgt de kans om in de nacompetitie promotie naar de eerste klasse A te dwingen. Met een 2-2 gelijkspel op bezoek bij BOL zette de ploeg van Sjaak Tersteeg een goede stap richting de derde periode. De Amsterdammers hebben drie punten voorsprong op achtervolger AFC en veruit een beter doelsaldo.

DVVA was in Broek op Langedijk in de eerste helft de betere en had goede kansen om de score te openen, alleen bleef het lange tijd 0-0 staan. Zo eindigde een schot op de lat en schoot spits Mark van den Hoek de bal naast het lege doel van BOL. In de blessuretijd van de eerste helft was het alsnog raak voor de gasten. Uit een snelle counter kwam de bal bij Van den Hoek, die de bal nu wel tussen de palen wist te krijgen: 0-1.

Na rust waren de rollen omgedraaid en had BOL het betere van het spel. De thuisploeg slaagde er alleen niet in om dit te belonen met een gelijkmaker. Dat lukte uiteindelijk wel via Niek Leegwater (1-1). Niet veel later pakte BOL zelfs door en kwam het via aanvaller Pieter Bas den Hartigh op voorsprong.

Toch kon DVVA er in de blessuretijd nog een punt uit slepen. BOL-doelman Steven Boon dacht de bal onder controle te hebben, maar de ingevallen aanvaller Vincent Heimgartner wist nog net zijn voet ertussen te krijgen, waarna de bal in het doel belandde: 2-2.

Aan het gelijkspel hebben de Amsterdammers nog niet voldoende voor de derde periode. De ploeg van Sjaak Tersteeg heeft met nog een wedstrijd te gaan drie punten voorsprong op AFC. Het doelsaldo van DVVA is overigens ook beter, dus die derde periode lijkt niet in gevaar te komen. Maar mocht dat in de laatste competitiewedstrijd nog worden ingehaald, dan zal DVVA een periode overnemen van de aanstaande kampioen (WV-HEDW en AMVJ hebben al een periode). Al zit zelfs een kampioenschap er nog in.

Foto boven: DVVA-BOL eerder dit seizoen (John Beckman)