DVVA verzuimt koppositie te pakken

DVVA heeft verzuimd de koppositie van AMVJ over te nemen. Tegen EVC bleef de ploeg van trainer Sjaak Tersteeg steken op 1-1. Doordat HBOK wel won zijn zij nu koploper in 2A, de achterstand van DVVA op de lijstaanvoerder bedraagt twee punten.

De eerste helft kenmerkte zich vooral door veel strijd en weinig kansen. DVVA-trainer Sjaak Tersteeg: Wij gingen naar Edam om te winnen en wilden met veel druk vooruit spelen. Maar we vergaten te voetballen en konden weinig creëren in de eerste helft.” Doordat EVC in de eerste 45 minuten ook amper kansen kreeg werd er met een 0-0 stand gerust.

Na de pauze kwam DVVA via topscorer Arian van Diermen al snel op 0-1, lang konden de Amsterdammers echter niet van de voorsprong genieten. Tersteeg: “ De scheidsrechter floot deze middag erg warrig en strooide met vrije trappen rondom de zestien. Uit één van deze vrije trappen wist EVC de gelijkmaker te scoren, erg jammer.” Omdat beide ploegen in het resterende gedeelte van de wedstrijd het net niet meer wisten te vinden eindigde het duel in 1-1.

Tersteeg was na afloop niet tevreden over het spel van zijn ploeg. Tersteeg: “Het was een lelijke wedstrijd waarbij mijn ploeg niet goed voor de dag kwam. Uiteindelijk een teleurstellende middag, zeker ook omdat we verzuimen de koppositie te pakken.” Volgende week gaat DVVA op bezoek bij middenmoter Monnickendam. Kijk voor alle uitslagen, stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 2A.