DVVA zet indrukwekkende reeks voort

DVVA heeft zaterdagmiddag eenvoudig afgerekend met Woudenberg. In een uiteindelijk zorgeloze wedstrijd werd het 2-1 voor de formatie van Wilfred den Breejen. Jelle Spanninga tekende voor twee doelpunten.

DVVA was vanaf het begin de bovenliggende partij en kreeg al in de openingsfase een aantal goede kansen. In de 27e minuut was het dan eindelijk raak. Spanninga scoorde met een rake kopbal. Op aangeven van Jouke Spanninga was het opnieuw broer Jelle die voor een doelpunt kon zorgen: 2-0.

Na rust was het opnieuw DVVA dat het initiatief nam. Woudenberg kwam eigenlijk niet meer in de buurt van een eretreffer. Toch maakte Jarie van Egdom de wedstrijd op het oog nog spannend: 2-1.

Aanvoerder Jouke Spanninga was tevreden met de drie punten. ,,De start is hoopgevend en eerlijk gezegd nog beter dan verwacht. We speelden tegen Woudenberg een redelijke wedstrijd. We hadden misschien wat meer afstand moeten nemen. We raken de lat, de paal en van vijf meter schieten we de bal net over. In het veld hadden we nooit het gevoel dat de wedstrijd niet onder onze controle was. Het leek spannend vanaf de zijkant na de 2-1, maar de overwinning is nooit in gevaar geweest.”

Komende week speelt DVVA de KNVB bekerwedstrijd tegen Ajax. ,,Een lekker potje hoor. Laat ze maar komen. We spelen op eigen veld en ze zijn uiteraard de favoriet. Maar ik zeg dat we niet kansloos zijn.”

Met de overwinning tegen Woudenberg blijft DVVA in de (sub)top staan van de Eerste klasse B.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Eerste klasse B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)