DWS bezorgt koploper SDZ gevoelige nederlaag

Koploper SDZ gaat met een kleine bijsmaak de winterstop in. De Amsterdammers waren al verzekerd van de wintertitel in de zondag vierde klasse E, maar gingen in de laatste wedstrijd voor de winterstop op eigen veld onderuit tegen DWS: 1-3. De gedeeld nummer drie staat nu slechts twee punten achter de koploper.

Na het laatste fluitsignaal liep DWS-trainer Guus Uhlenbeek met een grote glimlach rond. “Heerlijk! Dit is hartstikke lekker”, was hij duidelijk na de Amsterdamse derby. “De manier waarop we tegen SDZ hebben gespeeld, was perfect. In een derby kan alles gebeuren en als je dan bij de koploper zo voetbalt en wint, is dat extra lekker.”

SDZ - DWS

Aan de andere kant kon Danny Flemming, die de afwezige SDZ-trainer Ron van der Velde verving, al snel relativeren. “Verliezen is nooit leuk en zeker niet in een derby tegen DWS. We hadden vandaag een slag kunnen slaan met de concurrentie, gelukkig staan we nog steeds bovenaan. De weg is nog lang, je verliest wel eens een wedstrijd, maar hier hadden we van tevoren voor getekend.”

Al vroeg in de wedstrijd leek het zichtbaar welke kant het op zou gaan. In een rommelige openingsfase was het voor beide ploegen zoeken. DWS wist zich als eerst uit deze fase te voetballen en dat leverde zelfs de openingstreffer op. Edward Herrera-Ospina kreeg genoeg ruimte voor een schot en liet doelman Mitch van Dijk met een lastige bal in de verre hoek kansloos: 0-1.

SDZ - DWS

Lang konden de gasten hier echter niet van genieten. Enkele minuten later werd Moad Tallih door DWS-doelman Selattin Dagasan geschept en wees scheidsrechter Adams naar de stip. Tim Klaasen-bos benutte dit buitenkansje: 1-1. Dat leek vervolgens ook de ruststand te worden, aangezien beide ploegen met een paar speldenprikjes niet meer voor gevaar konden zorgen. Drie minuten voor tijd bracht DWS daar verandering in. Na een lange bal van Andres Verstappen werd Mamadou Diallo in het strafschopgebied vastgehouden, maar kon de spits de bal nog net tussen de palen tikken.

Het was de tik die SDZ niet meer te boven kwam. Hoewel de thuisploeg in het begin van de tweede helft het initiatief nam, werden ze na tien minuten in een tegenaanval afgetroefd. Herrera-Ospina bekroonde een lange rush langs de zijlijn met een prachtige steekbal op Delano Patrick. Die kon profiteren van verkeerd inschatten van de SDZ-verdediging: 1-3.

SDZ - DWS

Het laatste halfuur moest SDZ zelfs nog met tien man verder doordat Tim Klaasen-Bos voor een onhandige actie zijn tweede gele kaart kreeg. Beide ploegen kregen daarna voldoende mogelijkheden om nog iets aan de stand te veranderen, maar enkele 100%-kansen werden om zeep geholpen. Uiteindelijk kon DWS de drie belangrijke punten bijschrijven en doet het daarmee goede zaken. De ploeg loopt in op koploper SDZ, met nu slechts twee punten achterstand.

“DWS was, zeker in de eerste helft, feller en daarin zijn wij afgetroefd”, zei Flemming. Dat ondersteunde zijn collega aan de andere kant, Guus Uhlenbeek. “Wij waren de betere ploeg en hebben verdiend gewonnen. Hier hebben we een goede zet gemaakt en zijn we ingelopen op SDZ. Het staat dicht bij elkaar en dat zal ook wel zo blijven.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.