DWS doet zichzelf tekort met minimale zege op Eldenia

In de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse. heeft DWS zichzelf tekort gedaan tegen Eldenia. De ploeg van Guus Uhlenbeek kreeg in de tweede helft voldoende kansen om een grote uitslag neer te zetten en daarmee de return van aanstaande zondag tot een formaliteit te maken. Het bleef uiteindelijk bij 2-1.

DWS liet in de eerste helft het beste voetbal zien, maar was slordig in de eindpass om echt gevaar uit te kunnen richten. Eldenia speelde een stuk opportunistischer. In een wedstrijd waarin het spel op en neer golfde bleven grote kansen uit en kregen alleen Marouane Choukri (DWS) en Louan Aarts (Eldenia) in het eerste half uur een noemenswaardige kans.

In de 39ste minuut opende DWS de score. Met een goede lange bal van Issam el Bakkali werd Celso Uhlenbeek vrijgespeeld, die vervolgens na een kleine dribbel de bal achter doelman Lars Peters legde: 1-0. Vijf minuten later trokken de Amsterdammers het duel helemaal naar zich toe. Ditmaal passeerde El Bakkali zelf Peters en zorgde voor de comfortabele 2-0 voorsprong bij rust.

In tegenstelling tot de eerste helft was de thuisploeg in het tweede bedrijf heer en meester. DWS kreeg kans na kans, maar faalde telkens in de afronding. Met name Celso Uhlenbeek moest telkens zijn meerdere erkennen in Eldenia-doelman Peters. Een verdere afstraffing bleef uit en daarmee hield de ploeg van Uhlenbeek de bezoekers uit Arnhem in leven.

DWS ging steeds meer aandringen om uit te lopen en gaf Eldenia daarmee de mogelijkheid om in de counter gevaarlijk te worden. Vijf minuten voor tijd kwamen de gasten via een benutte strafschop van Ralf van Bussel terug in de wedstrijd. Nog geen minuut later kreeg Pim Cornelissen zelfs een enorme mogelijkheid op de gelijkmaker, maar dat bleef de thuisploeg bespaard.

De Amsterdammers moeten zondag in Arnhem de 2-1 voorsprong met succes zien te verdedigen om de tweede promotie in twee jaar via de nacompetitie te bewerkstelligen. Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie zondag.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Jos Spitteler