DWS geeft twee keer voorsprong uit handen tegen Houten

Op weg naar de tweede klasse heeft DWS het laten liggen om zichzelf een goede uitgangspositie te verschaffen in de eerste nacompetitiebarrage tegen Houten. De ploeg van Guus Uhlenbeek verspeelde twee keer een voorsprong en moest zodoende genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel.

“Wij zaten niet goed in de wedstrijd, haalden ons niveau niet.” Uhlenbeek had moeite om vervolgens de vinger op de zere plek te leggen. “Misschien is het een beetje spanning, al heeft Houten ook een goede ploeg. Wij hebben ze in de beslissingswedstrijd tegen Vriendenschaar gezien, dus konden ons goed voorbereiden. Zo’n eerste nacompetitiewedstrijd wil je graag winnen, om goed te beginnen. Nu moeten wij zondag in Houten zien te winnen.”

Halverwege de eerste helft opende Issam el Bakkali uit een vrije trap de score voor de thuisploeg. Lang konden de Amsterdammers hier niet van genieten, want vlak daarna maakte Nawid Hashemi de gelijkmaker namens Houten. Na de rust bracht El Bakkali zijn ploeg opnieuw aan de leiding met een goede individuele actie: 2-1. Deze voorsprong leek DWS wel over de streep te trekken, totdat Leon de Lange een kleine tien minuten voor rust de eindstand op 2-2 bepaalde.

Ondanks de offday, zoals Uhlenbeek het wil noemen, houdt de oefenmeester vertrouwen in een goede afloop. “Onze kansen schat ik nog altijd heel groot in. Dit is een incident en wij weten dat wij beter kunnen. Houten heeft een degelijke ploeg, maar wij weten nu precies wat ons te wachten staat.” Wanneer DWS deze ronde doorkomt, wacht in de laatste ronde Eldenia of United/DAVO.

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie zondag.

Foto’s Felipe Bujan

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS