DWS-icoon Arie de Oude overleden (80)

Afgelopen woensdag (8 januari) is op 80-jarige leeftijd DWS-icoon Arie de Oude overleden.  “Arie Arie Arie” zal velen bekend in de oren klinken. Het Olympisch Stadion was zijn domein. De in de Jordaan geboren Amsterdammer was al lange tijd ziek en overleed in zijn slaap.

De Oude speelde van 1958 tot en met 1962 voor DWS. In negentig competitie wedstrijden scoorde 63 keer. Verder speelde hij betaald voetbal voor VVV (ook clubtopscorer) Haarlem en Blauw Wit.

Anekdotes over zijn Arie zijn er legio maar de meesten zullen vooral het scanderen van ‘ Arie Arie Arie’  in het Olympisch Stadion herinneren. Je komt geen artikel tegen waarin dat niet genoemd werd.

De Oude werd geboren in de Tuinstraat in het hartje van de Jordaan. Hij begon te voetballen bij DWG en ging later naar De Spartaan. Via IJmuiden kwam hij uiteindelijk bij DWS. Van zij verdiende geld kocht hij een kroeg, ’t Vinkie op de Wittenkade. Zelf was hij zijn grootste klant. Hij werd alcoholist maar kwam daar weer bovenop.

In het decembernummer van De Oud-Amsterdammer (verschenen op 24 december 2013) een uitgebreid verhaal over het leven van Arie de Oude.

Aanstaande maandag (13 januari) is om 11:00 uur de uitvaart op de Oosterbegraafplaats.

Met dank aan de oudamsterdammer.nl
Afbeelding: Het Parool van donderdag 9 januari 2014 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)