DWS promoveert voor tweede jaar op rij

Het is DWS gelukt om voor het tweede jaar op rij te promoveren naar een hogere klasse. Het beslissende tweeluik tegen Eldenia werd winnend afgesloten en dus mag DWS zich vanaf volgend seizoen gaan laten zien in de tweede klasse. Het eerste duel werd thuis met 2-1 gewonnen, vandaag werd er in een Arnhem opnieuw een overwinning geboekt: 1-3.

“Ik ben bij DWS voor één ding: de club op de kaart zetten en dat is gelukt”, aldus een tevreden en trotste DWS-trainer Guus Uhlenbeek, die na dit seizoen plaats moet maken voor trainersduo Oulida en Karacaer. “We zijn heel trots op wat we neergezet hebben, maar het is jammer dat we het na twee keer promoveren niet door kunnen zetten.”

Het doel vandaag was in ieder geval helder, die promotie moest er komen. DWS had de 2-1 thuiswinst op zak, dus er werd met vertrouwen begonnen aan de wedstrijd in Arnhem. Dat vertrouwen betaalde zich uit op het veld, want DWS domineerde en creëerde kansen. Tegen de verhouding in kwam de thuisploeg op voorsprong, waardoor de Amsterdammers plots tegen een stand aankeken waarbij promoveren niet meer mogelijk was. DWS bleek tegen die mentale tik bestand, want voor rust stond het alweer gelijk. A-junior Redouan Taha kwam van rechts naar binnen en zag zijn bal via een Eldenia-speler in het doel belanden.

De wil om te winnen bleef bij DWS, want met nog een doelpunt zouden de aspiraties van Eldenia zo goed als over zijn. Via een uitstekende steekbal werd Celso Uhlenbeek in stelling gebracht, die koeltjes afrondde. De voorsprong zorgde ervoor dat Eldenia naarstig op zoek ging naar de gelijkmaker, maar DWS bleef op de been. Het offensief zorgde er voor dat er achterin grote gaten vielen. Zo groot, dat zelfs alle Eldenia veldspelers zich op de helft van DWS begaven. Na een afgeslagen voorzet werd Celso Uhlenbeek in de slotfase weggestuurd en hij omspeelde de Eldenia-doelman op snelheid en liep de bal binnen. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 1-3 en kon het Amsterdamse feestje losbarsten.

“De sfeer was heel goed, het was echt top”, beschrijft Uhlenbeek. “Er waren ook veel supporters mee. Alleen was het jammer dat er niemand van het bestuur was, de jongens konden niet rekenen op een bloemetje of iets dergelijks. Al gaat het uiteindelijk om de prestatie, met of zonder bestuur, we hebben ons ding gedaan.” De feestvreugde was er niet minder om, want de reis terug van Arnhem naar Amsterdam was sfeervol in de bus. De tweede klasse wacht volgend jaar en die prestatie wordt gekoesterd. “DWS is een hele mooie club, die staat weer op de kaart. Het is heel mooi wat we bereikt hebben.”

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie zondag.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)