DWS stap dichterbij promotie na veelzijdig duel tegen Houten

Na een verlening heeft DWS zich ten koste van Houten geplaatst voor de volgende ronde in de nacompetitie. De Amsterdammers kunnen zich opmaken voor een tweeluik met het Arnhemse Eldenia. Een 4-3 overwinning zorgt er voor dat de ploeg van Guus Uhlenbeek nog twee duels verwijderd is van de tweede klasse.

Het duel kende een bizarre situatie na twintig minuten spelen, toen de thuisploeg plots massaal van het veld afstapte. Het onterecht wegsturen van de trainer door de assistent-scheidsrechter bleek hiervan de reden. Na zich een kwartier niet te hebben laten zien, kwamen de spelers en staf weer gezamenlijk met de arbitrage weer het veld op. DWS was al die tijd verbaasd achtergebleven.

Voor de onderbreking tekende Issam el Bakkali met een prachtig doelpunt voor de 1-0. Hij zette de bezoekers met een bekeken lob van net over de middenlijn op een voorsprong. De gelijkmaker volgde twee minuten daarna. Een combinatie tussen Nigel van Zelst en Pascal Peek werd door laatstgenoemde bekroond met de 1-1. Vijf minuten later kwamen de Amsterdammers weer op een voorsprong. Celso Uhlenbeek werd vanaf het middenveld weggestuurd en bleef ijzig kalm. Hij omspeelde doelman Maarten van Zelst en schoot binnen: 2-1.

Nadat Uhlenbeek scoorde werd de drinkpauze ingelast door de scheidsrechter, maar op dat moment liep Houten van het veld af. Na die onderbreking leek de thuisploeg zich weer herpakt te hebben en kwam het weer op gelijke hoogte met DWS. Waar Van Zelst eerder de aangever was, rondde hij nu zelf een steekbal af. Lars Johan stuurde de spits de diepte in en zag zijn pass optimaal benut worden. Met de 2-2 werd ook de ruststand bepaald. De tweede helft telde veel mogelijkheden, met name voor DWS, zonder een doelpunt. Culso Uhlenbeek en Charlton Graaven hadden beide een grote kans, maar zagen de doelman tweemaal in de weg liggen. De spanning nam toe, maar dat gold ook voor de vermoeidheid. Het halve elftal van DWS bleek middenin de Ramadan te zitten en dat zorgde er voor dat de tank bij velen al aardig leeg was.

De negentig minuten eindigden gelijk, waardoor een verlenging nodig was om tot een beslissing te komen. Dat doorslaggevende moment leek in de 105de minuut te komen, toen de bal op de stip ging. Een tackle van Yassine Benamar werd als overtreding beoordeeld en dus mocht Nigel van Zelst aanleggen en hij scoorde: 2-3. In de tweede helft van de verlenging moest DWS, met al die vermoeidheid, een achterstand wegwerken. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Uit een voorzet van El Bakkali maakte Celso Uhlenbeek de 3-3. DWS bleef doorzetten en leek penalty’s te willen voorkomen. In de 112ste minuut scoorde El Bakkali de winnende. Een voorzet van Taha el Idrissi volleerde hij achter Maarten van Zelst. Grote vreugde in het DWS-kamp dat het harde werken beloond zag worden.

“Zie je niet dat ik wat grijzer ben geworden?”, vraagt Uhlenbeek zich na afloop lachend af. “Ik ben trots, want ze bleven maar gaan, dat was ongelooflijk.” Het team van Houten bracht zijn elftal flink in de problemen en Uhlenbeek zag wederom niet wat hij wilde zien. “Ik vond ons weer niet goed genoeg spelen. Wij hebben zoveel kansen gehad en die maak je niet, maar ik ben blij dat ze uiteindelijk toch nog gemaakt worden.” Dat zorgde voor grote vreugde en wordt er uitgekeken naar de ontmoeting met Eldenia. “Er is weer werk aan de winkel en de jongens van de ramadan moeten maar even wat eten en die dag inhalen aan het einde van de rit”, lacht hij. “In ieder geval lekker uitrusten nu.”

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie zondag.