SDZ verliest met minimaal verschil van DWS

DWS is op de weg terug in de zondag vierde klasse E. De ploeg van Joshua Moi Thuk won met minimaal verschil van thuisploeg SDZ. Aan de transformaterweg werd met 0-1 gewonnen. Aanvaller Teddy Mijnals maakte na een mooie individuele actie het enige doelpunt van het duel.

De eindstand was geen goede weerspiegeling van de competitiewedstrijd. DWS liet vanaf begin af aan al dominant spel zien, dat betaalde zich uit in genoeg gevaar voor het doel van SDZ, maar geen echte uitgespeelde kansen. Al moest Rivelino Vermeer scoren, maar hij schoot naast. DWS was vooral voorin onzorgvuldig met de passing. SDZ liet strijd en passie zien en creëerde een goede mogelijkheid om op voorsprong te komen: Dustin Hemminga werkte de bal naast. De ploeg zit in een neerwaartse spiraal dit seizoen en verloor al twee keer met 7-0, terwijl DWS te laag staat voor haar kwaliteiten en terug naar de top van de ranglijst wilt.

SDZ had duidelijk iets recht te zetten na die ruime nederlagen vooral achterin stond het solide met routinier Remco Beudeker. Het was ook vooral aan de verdediging te danken dat DWS niet meer doelpunten maakte. Het middenveld werd zo nu en dan overlopen. Charlton Graven had een paar mooie rushes waar het thuisteam geen antwoord op had. Na de thee werd de wedstrijd minder attractief al werd er wel gescoord. Na een ingooi en goed doorkoppen, versnelde Mijnals door de verdediging en werkte perfect af in de verre hoek. Na de goal bleven de mooie combinaties uit waardoor er pittige duels tot stand kwamen. In de slotfase redde doelman Selattin Dagasan DWS nog met een geweldige reflex.

Joshua Moi Thuk, de coach van de winnende ploeg, is tevreden. ‘’We hebben strijd getoond en laten zien dat wij, als DWS, hier een goed resultaat wilde behalen’’. Toch heeft hij ook gezien dat zijn ploeg af en toe goed weg kwam. ‘’Natuurlijk hadden we achteraf ook met een 1-1 gelijkspel kunnen staan. Bij vlagen speelde we goed, maar ik heb ook dingen gezien die beter kunnen’’. Doelt de trainer op de veldbezetting van DWS. ‘’Vooral bij de aanval en het middenveld moet dat beter voor de volgende wedstrijd’’. Thuk, een clubman in harte nieren, wil zijn club terugbrengen waar het hoort: ‘’Wij moeten in staat zijn met onze kwaliteiten om in de hoogste regionen van de vierde klasse mee te draaien.

Ron van der Velde, de trainer van SDZ, heeft een andere ambitie. ‘’Ik wil uiteindelijk een periodetitel pakken, dat is nu misschien niet realistisch’’. Hij heeft gezien dat zijn team wel degelijk vooruitgang geboekt heeft ten opzichten van kansloze nederlagen afgelopen weken. ‘’Ik heb het moeten doen met een spits (Dustin) die niet fit was, maar wel moest spelen omdat ik niets anders tot mijn beschikking had. We hebben goed gespeeld tegen een uitstekende tegenstander’’. Van der Velde merkt op dat het wedstrijdverloop anders had kunnen verlopen: ‘’Voor rust krijg je een uitstekende kans en na rust krijg je de bal om je oren. Ondanks de nederlaag kijk ik al met al met een goed gevoel terug’’, besluit hij.

Verslag Mirko de Lange

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)