DWV haalt uit tegen Volewijckers

Voor het eerst in jaren stonden er weer eens twee  eerste elftallen van De Volewijckers en D.W.V. tegenover elkaar. Het duel dat in  een ver en grijs verleden nog wel eens voor 50.000 toeschouwers in het Olympisch  Stadion was te zien stond nu in de 5e Klasse B op Sportpark Buiksloterbanne op  het programma. Saillant detail is dat beide clubs op bestuurlijk niveau al eens  met elkaar hebben gesproken om tot een samenwerking en/of fusie te komen. Zover  is het echter nog niet waardoor “De derby van Amsterdam-Noord” tussen  de beide kemphanen van oudsher uiteindelijk nog aanschouwd kon  worden. Inzet van deze wedstrijd was de laatste plaats in de competitie. Daar  waar de D.W.V.-ers pas twee punten wisten te behalen was opponent De  Volewijckers tot aan de aftrap zelfs nog puntloos. Er was beide teams vooraf dus  veel aan gelegen de drie punten in beslag te nemen.

Het zwaar gehavende D.W.V. begon, na een korte  periode van aftasten, voortvarend aan het duel en doken binnen de  eerste 10 minuten tot drie keer aan toe totaal ongehinderd voor Volewijckers doelman Andy Liebenwein op. Het  vizier van D.W.V. topscorer Michael Jalink stond echter nog niet op scherp. De  gasten speelde niet goed en erg onrustig maar wisten ondanks dat toch een  behoorlijk opgelegde open kansen te creëeren, maar telkens lag Liebenwein in de  weg of waren de D.W.V.-ers ronduit veel te slordig in de afronding. Volewijckers  toonde weinig stootkracht voorin maar deelde een aantal keren toch wat  plaagstootjes uit via hun beste man Nick Serno. Echt dreigend werd het echter  nooit en D.W.V. doelman Jeffrey Boakye werd in het eerste bedrijd nauwelijks op  de proef gesteld. In de 32e minuut was het toch raak toen een prima voorzet van  Jalink door Liebenwein niet onder controle gekregen kon worden en Steven Bonnee  (D.W.V.) van dichtbij de 0-1 in het lege doel schoof. Ondanks nog een handvol  kansen bleef het bij deze magere maar verdiende voorsprong voor de  gasten.

In de 2e helft leek de weerstand al snel gebroken  toen eerst Terry Qureshi en iets later Michael Jalink het duel na 52 minuten al  leken te beslissen en D.W.V. op een veilige 0-3 voorspong zette. De Volewijckers  verzette zich met hand en tand om een nieuwe monsterscore te voorkomen. Dit leek  lange tijd te lukken maar tussen de 71e en 79e minuut sloegen de geel-zwarten  ongenadig hard toe. Eerst stuurde D.W.V. verdediger Daan de Ridder spits Bonnee  twee keer de diepte in die even zovaak doeltreffend afrondde. Kort daarna  was het de 15 jarige eerste jaars B-junior Younes Hannou die Michael Jalink twee  maal liet scoren en hem de stand naar 0-7 liet tillen. Bij De Volewijckers  stroomde de motivatie weg en kwamen de irritaties boven drijven.  Dit dwong de prima leidende arbiter Sopjes in de slotfase van dit  eenzijdige duel nog tot het geven van een rode kaart aan Gort van de  thuisploeg. In de stand kwam verder geen verandering meer en behaalde  D.W.V. de eerste overwinning van dit seizoen. Door deze zege is het gat naar  nummer laatst De Volewijckers nu 5 punten en is de aansluiting met de  onderkant van de middenmoot weer hervonden. Op 8 december treffen beide teams  elkaar weer. Dan is Sportpark Elzenhagen de plaats van handeling.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)