DWV ook te sterk voor Sloterdijk

Daar waar diverse pupillen wedstrijden werden afgekeurd vanwege de “gevoelstemperatuur”(volgens de radio -10 graden) stonden de zaterdag senioren van DWV om 14.15 uur aan de start voor hun competitiewedstrijd op Sportpark Elzenhagen tegen Sloterdijk.

De zon en het goed bespeelbare veld gaven een vertekend beeld want op het veld waren er Siberische temperaturen en een stevige wind die schuin over het veld stond. Eerder dit seizoen trakteerde Sloterdijk de Noord-Amsterdammers op een ruime 4-0 nederlaag, maar de DWV-ers zitten al enkele weken in een positieve flow en zijn sinds 16 februari al vijf wedstrijden ongeslagen.

Na een korte periode van aftasten werd al snel duidelijk dat de verhoudingen deze dag anders lagen dan in de heenwedstrijd. DWV liet de tegenstander rustig komen, om vervolgens op de counter een aantal keren razendsnel toe te slaan. Al vroeg in de wedstrijd wist de jeugdige Harpreet Singh door de Sloterdijk defensie te sluipen en richting het vijandelijke doel te gaan. Net voor de zestienmeterlijn werd Singh aan zijn arm getrokken, en was deze goede kans geneutralisseerd. Vreemd genoeg gaf scheidsrechter Sijm alleen een vrije trap, en liet de schuldige Sloterdijk verdediger onbestraft de wedstrijd voortzetten.

23032013 DWVSlot 1

De hieruit voortvloeiende vrijetrap bracht geen gevaar zodat deze grote mogelijkheid om zeep geholpen was. Door de vele postiewisselingen tussen de DWV middenvelders Berrenstein, Druivendal en Heerenveen raakte de middenvelders van de West-Amsterdammers regelmatig het zicht op hun tegenstanders kwijt, en van deze verwarring maakte de “drie-musketiers” regelmatig gebruik door alleen voor de Sloterdijk doelman op te duiken. Echter hoe mooi de kansen ook waren, tot doelpunten kwam het niet, omdat de DWV-ers keer op keer de bal vergaten en het belangrijkste in het voetbal uit te voeren namelijk………… scoren.

In de rust was er dan ook de tevredenheid dat er vier open kansen waren gercreeërd, maar ook zeker de irritatie dat de wedstrijd niet al lang was beslist. Al snel in de tweede helft verkregen de DWV-ers dat waar ze recht op hadden namelijk een voorsprong. In de 55e minuut bracht Bram Groot met een goede interceptie Gilliano Berrenstein in stelling. Deze had op zijn beurt een afgemeten voorzet in huis die bij de 1e paal van dichtbij door Gijs Boerwinkel werd binnen gekopt.

23032013 DWVSlot 3

Naar mate de wedstrijd vorderde raakte de Sloterdijk spelers steeds meer vermoeid, mede doordat er geen wisselspelers voorradig waren. Bij DWV zorgde Terry Qureshi voor wat nieuw elan maar, vooral het inbrengen van de razendsnelle “super-sub” Michael Jalink deed het wankelende Sloterdijk steeds vaker naar adem happen. Ondanks de enthousiaste aanmoedigingen van de coach werden de Sloterdijkers nauwelijks gevaarlijk voor het doel van Boakye en was het wachten op de bevrijdende 2-0. Omdat deze niet viel bleef Sloterdijk in leven en hing een gelijkspel tot aan de slotminuten in de lucht. Deze stress werd ook voelbaar bij de DWV verdedigers, want in plaats van de wedstrijd rustig uit te spelen werd er een soort “vrouwen-en-kinderen-eerst” voetbal gespeeld, waardoor het nog heel even dreigend werd. Sloterdijk probeerde met man en macht aan te vallen en verwaarloosde zodoende de verdediging, waardoor DWV als een duveltje uit een doosje ruim in blessuretijd via Romario Druivendaal alleen op het Sloterdijk doel af mocht lopen. Alleen voor de keeper was Druivendaal niet egoïstisch en legde de bal breed naar de mee gesprinte Jalink, die de dik verdiende 2-0 in het doel gleedt.

Zodoende bleef DWV voor de zesde wedstrijd op rij ongeslagen, steeg het een plaats op de ranglijst maar belangrijker nog……….. Steeg het weer een plek in de 2e periode waarin het inmiddels op de vierde plaats, achter nummer 3 Sloterdijk, is gekomen. Hierdoor is er voor zowel DWV als Sloterdijk nog voldoende te winnen in de resterende vier wedstrijden van dit seizoen.

Verslag: Remco van Twiller
Foto’s: John Beckman