Foto John Beckman: DWV verpulvert Blauw Wit

DWV verpulvert Blauw Wit

DWV heeft in de zaterdag vijfde klasser gehakt gemaakt van Blauw Wit. Op Sportpark Elzenhagen werd het maar liefst 5-1 voor de Noord-Amsterdammers. De ploeg van Remco van Twiller liet daar mee zien dat het een stuk sterker was. En dat allemaal nadat het duel eerder dit seizoen in 3-3 was  geëindigd.

Nog geen 48 uur nadat Amsterdam onder een deken van sneeuw en ijzel kwam te liggen trapten D.W.V. op een fantastisch veld op Sportpark Elzenhagen af voor de wedstrijd tegen FC Blauw Wit Amsterdam. De heenwedstrijd was in een 3-3 geïndigd dus lagen er voor beide teams kansen om de zege binnen te halen.

Voor het eerst in weken waren de Noord-Amsterdammers weer eens op volle sterkte en dat was te zien. Na een korte periode van aftasten probeerde Blauw Wit het initiatief te nemen maar stond de D.W.V. defensie als een huis. Er werd geen kans weg gegeven en onder leiding van 45 minuten lang sleurende Romario Druivendaal probeerde de thuisploeg de gasten op de counter diverse keren pijn te doen zonder echt tot grote mogelijkheden te komen. In de 15e minuut werden de D.W.V.-ers besloond voor hun geconcentreerde en goed georganiseerde spel. Centrale aanvaller Steven Bonnee werd aan de linkerkant van het veld de diepte ingestuurd. Hij sneedt met de bal naar binnen en na een ren van ruim dertig meter schoof hij beheerst de 1-0 onder de Blauw Wit doelman door.

16022013 DWV BW 2

De gastheren bleven geduldig de opponent op eigen helft opvangen zonder dat D.W.V. doelman Boakye ooit één keer handelend op hoefde te treden. Na iets meer dan een half uur leek de wedstrijd al beslist te worden. Rechtsback Bram Groot drong diep het vijandelijke strafschopgebied binnen, speelde zijn directe tegenstander uit en schoof de bal kiezelhard voor de Blauw Wit goal langs. Bij de tweede paal was Koen de Ridder er als de kippen bij om de verlossende 2-0 van dichtbij binnen te tikken. Net voor de rust hadden de mannen van trainer/coach van Twiller de wedstrijd al in het slot moeten duwen maar een prima aanval via Boerwinkel en Singh werd ter nauwernood gemist door Druivendaal zodat er tot aan de rust geen verandering meer kwam in de tussenstand.

16022013 DWV BW 3

D.W.V. wist dat het scherp aan de 2e helft moest beginnen omdat het in de heenwedstrijd op Sportpark Sloten een 0-2 voorsprong binnen 20 minuten weg gaf en ook nu leek het die kant op te gaan. Een gebrek aan organisatie en allertheid lieten de Blauw Witters al een aantal speldenprikjes uitdelen totdat het na 53 minuten helemaal mis ging. Een prachtige voorzet door van de Hengel werd door Belfor op waarde geschat en met een fantastiche volley werd de aansluitingstreffer achter Boakye getrapt. Heel even leken de D.W.V.-ers het spoor bijster maar slechts vijf minuten na de 2-1 stelde D.W.V. met behulp van een blunderende Blauw Wit doelman orde op zaken. Moamar Heerenveen zette Gilliano Berenstein vrij voor het doel maar zijn slecht in geschoten bal werd als een soort hete aardappel in de eigen goal gefrommeld.

Na deze 3-1 herpakte D.W.V. zich weer volledig en bleef het heer en meester in een steeds eenzijdiger wordend duel. Twintig minuten voor tijd maakte de noordelingen aan alle twijfels een eind toen “Man of the Match” Romario Druivendaal, na goed voorbereidend werk van invaller Michael Jalink, de 4-1 binnen vuurde. De slagroom op de taart kwam van Steven Bonnee die het meest alert reageerde bij een afgeslagen vrije trap en de bal al vallend achter de Blauw Wit doelman werkte. Niet veel later vond scheidsrechter de Graaff het mooi geweest en stuurde de 22 veldspelers na iets minder naar 90 minuten onder de douche. De moegestreden D.W.V.-ers vielen elkaar moe maar voldaan in de armen omdat ze eindelijk een keer loon naar werken kregen dit seizoen.