Ludnardo Schoop speelt de laatste weken sterk en was nauwelijks af te stoppen
Ludnardo Schoop en FC Aalsmeer in (top)vorm.

Eclatante overwinning FC Aalsmeer op Batavia’90

Overweldigend door zijn omvang, FC Aalsmeer boekte een heel mooie zege op het ambitieuze Batavia’90. In een competitie die tot nu toe redelijk gelijk op ging zonder echte uitschieters, boekte FC Aalsmeer zaterdagmiddag een eclatante overwinning op Batavia’90. De ploeg uit Aalsmeer won met liefst 0-3 in Lelystad.

aalsmeer
Vahle met doelpoging

De wedstrijd begon met een windvoordeel voor FC Aalsmeer. De ploeg van trainer-coach Ted Verdonkschot wist dit voordeel in de tiende minuut te benutten. Na een mooie aanval, waarin Luke Vahle op maat Lennard Eijsvogels bediende, kon Eijsvogels de 0-1 kon aantekenen. De rest van de eerste helft was het spel redelijk gelijk opgaand, kabbelde zelfs een poosje voort, zonder grote kansen. Vlak voor rust kwam FC Aalsmeer op 0-2. Opnieuw was Eijsvogels succesvol, na een uitstekend geplaatste counter. Batavia’90 probeerde in de laatste minuten van de eerste helft nog iets terug te doen, maar Aalsmeer-doelman Marijn van Wandelen hield zijn doel schoon, met een knappe redding door de bal over de lat te tikken.

aalsmeer
Twee verdedigers en de keeper weten niet te voorkomen dat Eijsvogels zijn tweede van vanmiddag tegen de touwen werkt.

In de tweede helft kwam Batavia’90 met de wind in de rug beter in de wedstrijd. De ploeg uit Lelystad – gecoachst door Michel van Oostrum – kreeg ook wat kansen, maar de verdediging van FC Aalsmeer stond als een huis. In de 70e minuut maakte FC Aalsmeer het definitief af. Teun Pletting stoomde op en gaf de bal op Eijsvogels, die de 0-3 – en zijn hattrick – binnen schoot. Batavia weet uit spelhervattingen wel gevaar te stichten, maar echt grote kansen leverde het niet meer op.

aalsmeer

Met deze overwinning stijgt FC Aalsmeer richting de koppositie in de competitie, op verliespunten is de Aalsmeerse formatie zelfs koploper. Batavia’90 zakt door de nederlaag naar de vierde positie.

Trainer Verdonkschot, trainer van FC Aalsmeer, was zeer tevreden met de overwinning. ,,We hebben een goede wedstrijd gespeeld. We waren in fases de betere ploeg en hebben dat ook laten zien. Natuurlijk, ze komen in de tweede helft steeds meer richting ons doel en hebben een optisch veldoverwicht. Mijn ploeg verdient de complimenten. Batavia heeft toch een aantal ex-profs onder contract, waaronder Berenstijn die op links gevaarlijk was. Dat hebben wij goed opgevangen, daar hebben wij onze spelers ook op voorbereid. Het centrum met Pletting en Steyn Bol stond als een huis. Ook op het andere systeem wat zij speelden, waren we voorbereid. Het pakte allemaal voor ons goed uit. Dit was een echte teamoverwinning. En met de terugkeer van Mike Vreekamp, Oliver Rifai, Thomas Bakker en Giliano Eijken komen er ook weer meer opties.”

Foto’s: Ton van Eenennaam

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zaterdag 1b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)