Home / Algemeen / Edip Biberoglu (AFC): “Assists minstens zo belangrijk als goals”

Edip Biberoglu (AFC): “Assists minstens zo belangrijk als goals”

AFC boekte afgelopen zondag een prima 2-0 overwinning op UNA en staat momenteel op de tweede plaats in de Topklasse zondag. De van EDO overgekomen Edip Biberoglu is met zijn aanvallende impulsen één van de belangrijke spelers in het elftal van Bart Logchies en hij hoopt zijn uitstekende begin een goed vervolg te geven dit seizoen.

De buitenspeler heeft het goed naar zijn zin bij de Topklasser. “Ik ben erg tevreden over mijn eerste maanden bij de club en het bevalt mij hier uitstekend. We presteren goed en ik speel vrijwel alle wedstrijden. Ik haal veel rendement uit mijn acties en ik denk dat ik belangrijk ben voor de ploeg. Natuurlijk kan het altijd beter en ik zou nog meer rendement uit mijn acties kunnen halen, maar ik vind dat het tot nu toe goed gaat.”

Biberoglu heeft met drie goals en zes assists een belangrijk aandeel in de doelpuntenproductie van zijn ploeg en hij hecht zeker niet alleen waarde aan goals. “Natuurlijk vraagt iedereen aan het einde van het seizoen vaak alleen hoeveel goals je heb gemaakt en niet naar het aantal assists. Toch vind ik assists minstens zo belangrijk als goals. Ik heb voor mezelf ook als doel gesteld om tien assists te leveren en tien goals te maken dit seizoen. Ook al denk ik op dit moment dat het aantal assists wel wat meer kan worden. Ik hoop in ieder geval dat ik belangrijk kan zijn voor de ploeg, mijn acties kan blijven maken en geen blessures oploop.”

De creatieve aanvaller denkt dat hij met AFC hoge ogen kan gooien in de Topklasse. “Ik denk echt dat we kampioen kunnen worden. De laatste twee wedstrijden speelden we wat minder, maar daarvoor hebben we ook echt goed voetbal laten zien. Ik vind top zeven een iets te lage doelstelling. We hebben met de groep ook het geloof dat het mogelijk is om kampioen te worden.”

 

Verslag: Joey Schoo

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC