Home / Algemeen / Edip Biberoglu (AFC) kiest voor OFC
Foto Mario Wormhoudt: Edip Biberoglu scoort op zijn verjaardag de gelijkmaker

Edip Biberoglu (AFC) kiest voor OFC

Hij heeft het shirt van derdedivisionist OFC nog niet gedragen, maar Edip Biberoglu kijkt al enorm uit naar volgend seizoen. De 25-jarige rechtsbuiten komt de laatste weken weinig aan spelen toe bij AFC en heeft daarom besloten zijn vleugels uit te slaan naar Oostzaan.

“Wanneer mensen die je hierheen halen met grote verwachtingen, komt er behoorlijk wat druk bij kijken. Dat haalt het beste in mij naar boven”, zegt hij vol zelfvertrouwen. Toen Biberoglu twee seizoenen geleden van EDO naar AFC ging, kwam hij ook enorm gemotiveerd aan op Sportpark Goed Genoeg. Met diezelfde motivatie gaat de vleugelaanvaller komende zomer naar Oostzaan toe. “Ik heb er extra veel zin in om mezelf te bewijzen en ga volle bak voor de rechtsbuiten-positie. Ik wil laten zien dat ik ervaring uit de Tweede Divisie meeneem om de club omhoog te helpen.”Onlangs besloot Biberoglu op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. “Ik ben de club echt dankbaar en ga vooral mijn beste vriend Hans van Rossum missen, maar ik ben toe aan iets nieuws. Ik heb een geweldig eerste jaar gehad bij AFC (veertien assists in de Topklasse, red.) en dit seizoen heb ik in de eerste seizoenshelft ook veel gespeeld. Sinds de winter is het steeds minder geworden. Ik kom niet meer aan de minuten die ik had gehoopt.” De nieuwe uitdaging vond hij in OFC, waar hij de nieuwe trainer (Yuri Rose, red.) nog goed kent. “Hij heeft vorig seizoen meegetraind bij het eerste elftal. Het is niet dat ik daardoor snel aan OFC dacht, maar het maakt het wel iets makkelijker.”

De aanvaller sprak ook met andere clubs, waaronder zaterdag Hoofdklasser Ajax. “Het was een goed gesprek en zeker ook een optie, maar ik heb de ambitie om zo hoog mogelijk te spelen. Met de weg die OFC is ingeslagen hadden zij voor mij het beste verhaal. Ze willen naar de Tweede Divisie toe en versterken zich met spelers die hun strepen op het hoogste niveau hebben verdiend. Dan kan je de uitgesproken ambities ook echt gaan realiseren.”

Foto boven: Mario Wormhoudt

Meer nieuws op de clubpagina(s)▼

Geef een reactie

Send this to a friend