Edip Biberoglu schiet OFC naast laagvlieger De Meern

OFC heeft voor de zoveelste keer twee punten laten liggen in de Derde Divisie. Tegen laagvlieger De Meern kwam de ploeg van Yuri Rose niet verder dan 2-2. Edip Biberoglu moest de Oostzaners nog behoeden van een nederlaag door twintig minuten voor tijd voor de gelijkmaker te zorgen.

Het begon zo goed voor OFC. Op eigen veld kwam de thuisploeg na zeven minuten op 1-0. Martijn Tjon-A-Njoek profiteerde van knullig balverlies van Lennard van den Brink en opende de score. De Meern richtte zich op boog deze achterstand in een kwartier tijd om in een 1-2 voorsprong. Eerst benutte Kesly den Haag een strafschop nadat Jordi Stins werd neergehaald door OFC-doelman Blake Horton en met 25 minuten op de klok maakte Zakaria el Bennay uit een vrije trap van Van den Brink de comeback compleet.

“Wij speelden een hele slechte eerste helft”, vond Biberoglu. “We haalden totaal ons niveau niet. De Meern speelde 5-3-2, erg compact, veel in de duels. Ook hadden wij best veel wind tegen en pakten zij het goed aan door de lange bal te hanteren en elk tweede duel te winnen. In de tweede helft werd er wat omgezet en dan zie je gelijk hoe gevaarlijk wij kunnen zijn en hoe kwetsbaar De Meern is.”

Ruim twintig minuten voor tijd nam de vleugelaanvaller de gelijkmaker voor zijn rekening. Vanaf achttien meter schoot Biberoglu de bal stijf in de kruising, zijn vijfde van het seizoen: 2-2. Daarna kreeg OFC voldoende mogelijkheden om de drie punten te pakken. Romano de Jonge verzuimde twee kansen die hij zelf creëerde te promoveren tot doelpunt en Tjon-A-Njoek mikte de bal op twee meter van de doellijn over.

Het betekende het negende gelijkspel alweer voor de Oostzaners dit seizoen. “En minstens zes daarvan hadden we ruim moeten winnen”, zegt Biberoglu kritisch. “Als wij ervoor zorgen dat we onze kansen benutten, scoren we er makkelijk vijf per wedstrijd. Maar ik heb begrepen dat het hier al jaren een probleem is.”

Door de puntendeling liet OFC de kans liggen om de vierde plaats over te nemen van ADO’20. Volgende week komt nummer zeven OJC Rosmalen, dat twee punten minder heeft, op bezoek. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zondag.