Edwin van der Raad

Edwin van der Raad gaat voor zevende seizoen bij Vlug & Vaardig

Trainer Edwin van der Raad plakt er een zevende seizoen aan vast bij zaterdag derdeklasser Vlug & Vaardig. De oefenmeester heeft nog een doorlopend contract in Amsterdam-West en ziet geen enkele reden om dit te beëindigen. “Ik heb het nog steeds ontzettend naar mijn zin, dus we gaan gewoon lekker door.”

Vanwege de flexwet loopt het contract van Van der Raad automatisch door. “Ik heb tegen het bestuur en de spelersgroep gezegd dat als de klik er niet meer is, we er gewoon mee stoppen. Dat is echter nog lang niet het geval en volgens mij is iedereen tevreden. Ik heb het nog steeds ontzettend naar mijn zin, dus we gaan gewoon lekker door. Hoe lang dat zo blijft, zie ik wel. Het kan één jaar zijn of zelfs vijf. Ik plak er in ieder geval nog een jaartje aan vast.”

Met Vlug & Vaardig hoopt Van der Raad dit seizoen nog altijd de doelstelling van handhaving te bereiken. “We wisten dat het heel zwaar zou worden, maar sommige wedstrijden hebben we echt met uitslagen verloren die ik wel heel erg vond: 7-1 tegen Koninklijke HFC, 8-0 tegen VVC en ZSGOWMS of zelfs 12-1 tegen Zandvoort. Misschien hebben we te aanvallend gespeeld. We hebben wat aangepast, spelen nu defensiever en dat gaat een stuk beter. Ik denk dat we nog drie punten nodig hebben om een plek in de nacompetitie veilig te stellen. Direct lijfsbehoud wordt met nog twee wedstrijden te gaan wel erg lastig.”

Mocht de promovendus de huidige twaalfde plaats in de zaterdag derde klasse B vast kunnen houden, dan wacht de Amsterdammers opnieuw de nacompetitie om zich veilig te spelen. Vorig seizoen promoveerde Vlug & Vaardig op die manier, nu moet het ervoor zorgen dat het zich veilig speelt. “We weten hoe het is. Dan zijn wij opeens de te kloppen ploeg tegen een ploeg in vorm. We zullen er alles aan doen om er in te blijven. En ik zeg je: wij blijven derdeklasser.”

Foto boven: RickySportphotography

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!