Home / Algemeen / De Dijk in extremis ten onder tegen Eemdijk
Nieuwe nederlaag voor De Dijk

De Dijk in extremis ten onder tegen Eemdijk

Het Amsterdamse De Dijk ging zaterdag op bezoek bij Eemdijk. Vorige week wonnen de Amsterdammers met 2-1 van ONS Sneek, waardoor het puntentotaal op zes kwam. Het goede gevoel van de overwinning werd meegenomen naar de gemeente Bunschoten – Spakenburg, waar het sportpark van Eemdijk is. Alleen ging het in de slotfase helemaal mis voor De Dijk. Eemdijk boog een 1-2 achterstand om naar een 3-2 zege.

Op Sportpark De Vinken was het een weinig verheffende eerste helft. De thuisploeg viel aan, maar De Dijk verdedigde geconcentreerd. De ploeg van Andre Teuling kon er ook regelmatig uitkomen en gevaar stichten. “We stonden goed, maar wisten zelf ook gevaarlijk te worden”, aldus trainer Teuling. In minuut 40 kwam De Dijk op voorsprong, een vrije trap werd binnen getikt door verdediger Brian Groothuesheidskamp.

Na de thee kwam De Dijk rap op een 0-2 voorsprong. Arbiter Stoffer legde bal op de stip. Aanvaller Amir Riffi schoot het tweede doelpunt van de middag binnen. “We speelden goed, gaven weinig weg en waren effectief. Het team voerde de tactiek ook goed uit. Bij de 0-2 stand had ik wel het gevoel dat we met een resultaat naar huis zouden gaan”, echter zag Teuling dat zijn ploeg een tegenslag moest verwerken. Halverwege de tweede helft maakte de thuisploeg de aansluitingstreffer. Een voorzet werd door Nigel van Zelst binnengeschoten. Eemdijk bleef voor de gelijkmaker gaan, maar het leek er lang op dat de ploeg een 1-2 nederlaag ging lijden. In de blessuretijd ging het volledig mis voor de Amsterdammers. Abderrahim Loukili schoot de bal achter De Dijk-doelman Max Klink: 2-2. De gastheren wisten in de tweede minuut van de blessuretijd nog de 3-2 te maken. Invaller Rick Blokhuis kopte een voorzet van Loukili binnen.

“Bij de 1-2 ging Eemdijk erin geloven. De tegenstander kreeg het gevoel dat er toch wel wat te halen viel. Bij mijn team sloeg er een soort paniek toe. We speelden de laatste twintig minuten alsof er nog maar drie minuten op de klok stonden. Dat komt natuurlijk door de onervarenheid, maar zo gaven we Eemdijk wel de mogelijkheid. Toen de 2-2 viel was de teleurstelling groot en was het zo rap 3-2. Dat is echt balen, want tot met nog zo’n twintig minuten te gaan leek het erop dat we met een resultaat naar huis zouden gaan.”

Volgende week zaterdag neemt De Dijk het in eigen huis op tegen HZVV. Bekijk hier de overige uitslagen, de stand en het verdere programma van de zaterdag Hoofdklasse B.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)