Een goed eerste half uur brengt CTO ’70 geen zege tegen RKAV

In de zondag vierde klasse F heeft CTO ’70 met 1-2 verloren van het Aalsmeerse RKAV. De ploeg van Dave Seegers begon prima, maar voldoende voor de zege was het niet. De ploeg uit Duivendrecht staat nu gelijk met RKAV op een gedeelde negende plaats.

In het eerste half uur van deze wedstrijd is er eigenlijk maar een team aan het voetballen en dat is CTO ’70. Al in de eerste minuut is er een snelle aanval via de rechterkant waar Ian van de Velde een goede voorzet aflevert bij Numan Yilmaz, maar de aanvaller schiet op de paal.  Na vijf minuten volgt de volgende kans voor de thuisploeg. Een ingestudeerde corner wordt uiteindelijk door Michel Lion rakelings naast geschoten.

Foto Kirsten Houweling: Roy Bruil zet CTO op voorsprong

Weer drie minuten later (achtste minuut) volgt mogelijkheid nummer drie.  Een goede combinatie tussen Yilmaz en Charles Loots eindigt uiteindelijk bij Loots op vijf meter van het doel slecht inschiet en de doelman van RKAV makkelijk redding kan brengen.

De kansen blijven zich opstapelen voor de ploeg van Dave Seegers. Een afstandsschot van Lion na twintig minuten gaat wederom net naast en na een half uur stormt Rene Dolstra mee naar voren. Zijn pass in de diepte komt bij Roy Bruil. De aanvaller haalt direct uit en via de binnenkant van de paal zet hij CTO verdiend op voorsprong (1-0).

Foto Kirsten Houweling: Waayveld zet RKAV, met haar eerste kans, op gelijke hoogte

Er is dan al meer dan een half uur gespeeld als RKAV haar eerste echte kans krijgt, maar die is dan ook wel gelijk raak. Een vrije trap beland bij Fabian Waayman die diagonaal weet binnen te schieten. CTI is na die treffer de weg even kwijt  en RKAV zet aan. Het is aan doelman Edward Lion te danken dat RKAV niet voor de tweede keer weet te scoren. Vlak voor rust valt die tweede Aalsmeerse treffer als nog. Via een snelle uitbraak is het Barry Spring in ’t Veld die RKAV op 1-2 zet.

Foto Kirsten Houweling:
Foto Kirsten Houweling: Barry Spring in ’t Veld op weg naar de winnende treffer

Na rust probeert CTO de opgelopen achterstand nog goed te maken, maar krijgt het nauwelijks kansen daartoe. RKAV lijkt nog de 1-3 te maken als het de buitenspelval tracht te omzeilen maar de treffer wordt terecht afgekeurd. RKAV raakt twintig minuten voor tijd nog de paal, maar doelpunten zullen er niet meer vallen.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 4F.