Het condoleanceregister werd gretig ingevuld na de dood van Nieuwenhuizen.

Een jaar later…..Wat is er veranderd ?

Het is vandaag precies een jaar geleden dat grensrechter Richard Nieuwenhuizen werd aangevallen door spelers van Nieuw Sloten. We zijn een jaar verder maar de aanvaringen op de voetbalvelden zij zeker niet gestopt. Vanavond organiseert Het Amsterdamsche Voetbal samen met boekhandel Venstra in Amstelveen een discussie avond. U bent van harte welkom!

Maarten Bax (Wat een kutvoetbal he!) en Wesley Meijer (Oorlog langs de lijn) schreven beiden een boek naar aanleiding van de dood van Nieuwenhuizen. Vandaag (maandag) is het precies een jaar geleden. Maar wat is er nu veranderd? Het Amsterdamsche Voetbal gaat met beide schrijvers in gesprek en biedt ruimte voor discussie. Om 20:15 uur start de bijeenkomst in boekhandel Venstra aan het Stadsplein 102 in Amstelveen. U bent van hart welkom.

boekenDe Telegraaf hield onderzoek op haar website. Van de 11.000 respondenten vindt 89% dat het er sindsdien niet beter op geworden is. Op de site van HAV vindt 67% dat de verruwing weer toeneemt op het veld.

Wesley Meijer deed voor zijn boek “Oorlog langs de lijn’ onderzoek naar het aantal  incidenten in de voetbalgeschiedenis. Dit seizoen staat de teller al op 97 incidenten. Vorig seizoen waren dat er 211.

slide

Hoe denkt u er over? Laat uw mening horen en discussieer mee. U bent vanaf 20:00 uur van harte welkom in boekhandel Venstra in Amstelveen.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)