Een punt in mindering voor Westlandia en Chabab na gestaakt duel

Zondag Hoofdklassers Westlandia en Chabab hebben allebei één punt in mindering gekregen. De aanleiding is het gestaakte duel van 1 maart, toen de wedstrijd bij een stand van 3-1 twaalf minuten voor tijd werd gestaakt door scheidsrechter Menno Hof. Ook zal het restant van de wedstrijd nog moeten worden uitgespeeld.

Beide clubs zijn door de KNVB gestraft vanwege “duw- en trekwerk van beide ploegen”. Daarnaast deelde de bond ook een boete uit aan de ploegen. Westlandia moet 100 euro betalen voor het gestaakte duel, Chabab heeft een boete van 150 euro gekregen. Westlandia heeft al meteen aangekondigd in beroep te gaan tegen de straf van de KNVB.

Volgens Chabab was er in Naaldwijk sprake van racistische uitlating van het publiek. Ook kreeg Mohamed Cherif na een schwalbe zijn tweede gele kaart (dus rood) en werd een treffer van Mohammed Ajnane “onterecht” afgekeurd. De inmiddels vertrokken trainer Alami Ahannach sprak na afloop schande over de arbitrage. “We zijn hier duidelijk benadeeld, dat heeft iedereen kunnen zien. Vanaf het begin van de wedstrijd was al duidelijk dat wij hier niet mochten winnen.”

Wanneer het restant van de wedstrijd wordt uitgespeeld (3-1 voor Westlandia na 78 minuten), is nog niet bekend. Chabab blijft ondanks de straf op een vijfde plaats staan in de zondag Hoofdklasse met 29 punten. Westlandia geeft de zesde plaats over aan OFC en staat zevende met 25 punten.

Lees hier nogmaals het wedstrijdverslag van de gestaakte wedstrijd.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC