Home / Algemeen / Een punt voor Ajax tegen HZVV

Een punt voor Ajax tegen HZVV

Voor Ajax stond zaterdag een verre uitwedstrijd bij HZVV in Hoogeveen op het programma. Met name het spel vorige week in de tweede helft tegen Buitenpost gaf hoop op een goede afloop in dit verre uitduel.

Maar nog voordat er een kans te noteren viel, moest Ajax al een fikse tegenvaller incasseren. Na ruim 5 minuten spelen moest Serghino Sanches geblesseerd het veld verlaten, zijn vervanger was Luuk Slegt. De openingsfase van de wedstrijd was wat overspannen. Scheidsrechter Janssen wapperde binnen tien minuten na de aftrap al met twee gele kaarten en daarmee werd de toon gezet voor soms onnavolgbaar fluitgedrag. De thuisploeg wist in ieder geval hoe ze Ajax moesten bestrijden, de Amsterdammers werden fel op de huid gezeten. Mede daardoor was het spel rommelig. De enthousiaste rood/witte brigade van trainer Mulder vond het wel prima, het lukte uitstekende om Ajax uit zijn spel te halen.

Halverwege de eerste helft wist Ajax voor het eerst echt gevaarlijk te worden. Een vlot lopende aanval via Kaj de Jong eindigde met een schot van Glenn van Zoolingen dat ruim over ging. De thuisploeg was dreigender, bijvoorbeeld toen Noah ten Brinke met een hakbal achter het standbeen bijna doel trof. HZVV kwam vaker voor het doel van Virgil Deen terecht. Zo ging een schot van Tim Riksman maar net voorlangs. De rust kwam voor Ajax als geroepen.

Na rust bleef Ajax zichtbaar moeite houden om zich te onderscheiden, het kwam dan wel iets beter in de wedstrijd maar het hield niet over. Want handenbinder Kelly João bleef een speler om in de gaten te houden op de linkerkant, dus moest Ajax wel zijn defensie op orde houden. Pas in de 60e minuut zagen we de eerste grote kans na rust voor Ajax. Het was Atilla Yildrim die net niet zijn hoofd tegen een voorzet kon zetten. Ook de tweede helft was verder rommelig en Ajax bleef moeite houden om het ritme te vinden, terwijl HZVV loerde op de omschakeling.

Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Ajax iets meer in zijn ritme, ook omdat invaller Lesly de Sa op de vleugel er alles aan deed om de schwung erin te krijgen. Toch kwam de meeste dreiging op de vleugel weer van Keina Yamaguchi. HZVV moest alle zeilen bijzetten om hem te stoppen, wat met veel kunst en vliegwerk regelmatig ook lukte. Mede omdat scheidsrechter Janssen nog steeds niet resoluut floot was Keina Yamaguchi soms bijna vogelvrij verklaard. Daarom moesten er veel brandjes geblust worden, wat het tempo weer uit de wedstrijd halen. Na 90 minuten waren de voetballiefhebbers de grote verliezers met deze 0-0 eindstand.

Ajax kon de stijgende lijn dus niet voortzetten en reisde met slechts een punt terug naar Amsterdam. Het bezet nu de vierde plaats . Volgende week komt Genemuiden op bezoek in Amsterdam, de ploeg uit het tapijtdorp staat een plekje achter Ajax op de ranglijst: vijfde. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Vierde Divisie Zaterdag B

Tekst: Marcel Wagenmakers

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)