Een punt voor WV-HEDW op bezoek bij HZVV

WV-HEDW heeft bij de hervatting van het seizoen met 1-1 gelijkgespeeld op bezoek bij HZVV. De tegenstander van zaterdag bezet de veertiende plaats van de Vierde Divisie Zaterdag B en ontsloeg onlangs trainer Rick Mulder. De druk zat er dus flink op bij de thuisploeg, terwijl WV-HEDW in rustig vaarwater verkeert: Marcel Valk verlengde voor de winterstop zijn contract en de ploeg bezette een knappe achtste plaats.

Toch waren die verschillen op het veld niet meteen zichtbaar, in de openingsfase gebeurde er vrij weinig. De eerste echte kans viel pas na ongeveer een half uur te noteren, toen Rida Najib een vrije trap op de paal schoot. Even later lag de bal aan de andere kant in het net. Kelly Joao kon er vandoor over de rechterflank en schoot binnen.

In de tweede helft was WV-HEDW de beter ploeg, maar HZVV stond verdedigend goed. Najib had een goede mogelijkheid op 1-1, maar slaagde er niet in te scoren. Een kleine tien minuten voor tijd lukte dat Tim Correia wel. Hij glipte door de verdediging en stiftte de bal over doelman Rodney Rosink heen. Daarna kreeg WV zelfs nog de kans op de drie punten. Het drong in de slotminuten flink aan en kreeg nog een aantal corners. Steven Knijnenburg zag zijn kopbal uit een corner van Correia op de lat eindigen.
WV-HEDW blijft op de achtste plaats en krijgt volgende week bezoek van Huizen, dat negende staat. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Vierde Divisie Zaterdag B
Archieffoto: Jos Spitteler